50 GODINA SLIKARSTVA

FOTO/VIDEO U Muzeju Grada Đurđevca svečano otvorena izložba poznatog slikara Zdravka Šabarića

Zbog epidemioloških mjera otvorenju izložbe prisustvovao je mali broj ljudi, a izložbu će svi moći razgledati do 20. svibnja 2021. godine.

14:03h
0

U Muzeju Grada Đurđevca svečano je otvorena retrospektivna izložba poznatog đurđevačkog slikara Zdravka Šabarića povodom 50 godina slikarstva, umjetničkog rada i rada u kulturi. Tom prigodom promovirana je i monografija koja je tiskana povodom tog velikog jubileja ovog svestranog đurđevačkog slikara i dugogodišnjeg kulturnog djelatnika.

U uvodnom dijelu, pozdravivši sve prisutne, slikara Zdravka Šabarića te njegov rad i opus predstavila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, a o 50 godina umjetničkoga rada govorila je i đurđevačka novinarka Anđela Lenhard Antolin koja je još davne 1977. godine gimnazijalcu Zdravku Šabariću prorekla veliku umjetničku karijeru. Anđela Lenhard Antolin prezentirala je i tekst koji je napisala književnica Božica Jelušić, koja zbog spriječenosti nije mogla sudjelovati u otvorenju izložbe i promociji monografije. Zdravko Šabarić zahvalio je svima koji su mu pomogli u realizaciji izložbe, svim sponzorima i donatorima, kao i svima s kojima je surađivao i koji su ga podržali u njegovu radu, a posebice svojoj obitelji i supruzi Anici. Zdravko se u svojem izlaganju osvrnuo i na bogatu povijest galerijskog i umjetničkog života Grada Đurđevca napomenuvši kako je ovo 350. izložba u utvrdi Stari grad.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, koji je istaknuo značaj i doprinos Zdravka Šabarića kulturnom identitetu Grada Đurđevca, čestitavši mu pritom i na dodijeljenom Javnom priznanju – Nagradi za životno djelo.

Na kraju je nenajavljenim intermecom na klaviru sve prisutne iznenadio prof. Zoran Homen poznati slikar i svestrani dugogodišnji kulturni radnik i animator, Đurđevčanin s križevačkom adresom.

Zbog epidemioloških mjera otvorenju izložbe prisustvovao je mali broj ljudi, a izložbu će svi moći razgledati do 20. svibnja 2021. godine. Ovim putem pozivamo sve da svrate u Muzej Grada Đurđevca i pogledaju hvalevrijedna umjetnička djela velikog đurđevačkog umjetnika.

čitam...