županijski sdp

FOTO/VIDEO U stožeru SDP-a bez tužnih lica: Nismo zadovoljni krajnjim rezultatom, no konačno imamo saborskog zastupnika iz Koprivnice

22:14h
0
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

U stožeru županijskog SDP-a i ne tako tužna lica kao što smo očekivali, osvojili su pet mandata u našoj, drugoj izbornoj jedinici, a u Hrvatskoj 44 mandata.

Tomislav Golubić, šef gradskog SDP-a, rekao je da nisu očekivali ovakav rezultat na nacionalnoj razini, no jesu u Koprivnici, gdje su dobili 3500 glasova i osvojili 5 mandata u II.  izbornoj. Rekao je da mogu biti relativno relativno zadovoljni jer konačno imaju predstavnika grada u Saboru, Mišela Jakšića, koji je na listi bio treći.

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a, sedmi na listi, kaže da još nemaju službene rezultate pa je teško govoriti precizno.

– No znamo da imamo saborskog zastupnika iz Koprivnive, koji će voditi brigu o općinama, gradovima, i zajedničkim ćemo se snagama početi pripremati za lokalne izbore. Ovo je četvrta pobjeda u županiji, Koprivnicu nismo izgubili i Križevci su dobili dobar rezultat, zahvaljujem svima koji su nam dali glas. Dobro se držimo, vjerujem da ćemo zajedničkim snagama dobiti još bolje rezultate, do sada nismo imali zastupnika, što je štetilo svima, a Mišel će znati zastupati svaku općinu, a veseli me što su ljudi rekli ne onima koji su rekli da su domaći, koji su krivi što Koprivnica nema brzu cestu – rekao je Kešer.

Mišel Jakšić je zahvalio svima u gradu Koprivnici na velikom povjerenju Restart koaliciji i njemu osobno.

– Već danas možemo reći da se od sutra se pripremamo na veliku borbu za Podravinu i Prigorje, imamo dobar pokazatelj bez obzira što nismo zadovoljni krajnjim rezultatom, no imamo se za što boriti u Koprivnici, Križevcima, Kalniku, a i na nivou županije jer ovi rezultati to pokazuju i obvezuju nas – rekao je on.

Napomenuo je da na narednim izborima mogu ostvariti još veći rezultat.

– Hvala svima u nikad čudnijoj kampanji i izborima, svima koji su nas dočekivali na terenu i hvala županijskom SDP-u i mojim prvim suradnicima predvođenima Tomislavom Golubićem i suradnicima u gradu, jer ovakav rezultat ne bi ostvarili bez njih. Što dalje, to ćemo ostaviti analizama unutar stranaka, tad ćemo biti pametniji – zaključio je Jakšić.

Prema privremenim rezultatima, Mišel Jakšić je u Koprivnici dobio 2460 preferencijalnih glasova.

[IZBORI] Reakcije iz stožera Restart koalicije

Gepostet von Epodravina.hr am Sonntag, 5. Juli 2020

 

[IZBORI] Uživo iz stožera Restart koalicije u Koprivnici

Gepostet von Epodravina.hr am Sonntag, 5. Juli 2020

 

 

čitam...