Hommage a Picasso

FOTO/VIDEO Učenici inspirirani Picassovom izložbom stvorili velik broj radova, najbolji i nagrađeni

Na otvorenju su bile dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijima, mentorima nagrađenih učenika te zahvale svim školama koje su sudjelovale u likovnom natječaju.

09:13h
0
Foto: Branko Novosel

U prostorima Muzeja Grada Đurđevca, otvorena je izložbe radova pristiglih na likovni natječaj „Hommage à Picasso“.

Natječaj je proveden u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca i ŽSV-a likovne kulture Koprivničko–križevačke županije. Izdvojena su tri nagrađena i tri pohvaljena rada u dvije kategorije ( 1.-4. i 5.-8. razred ), te radovi koji će biti izloženi u prostoru Muzeja.

Učeničke radove odabralo je stručno povjerenstvo, uzimajući u obzir spoznajne, likovno-izražajne i stvaralačke mogućnosti s obzirom na uzrast, a polazište za prosudbu bila je postignuta originalnost, kreativnost i likovno-tehnička izvedba rada.

Učenike, mentore, ravnatelje škola, ali i ostale okupljene, pozdravila je ravnateljica Edita Janković Hapavel, osvrnuvši se na ovu izložbu učeničkih radova, proizašlu iz izložbe „Hommage a Picasso“, te izrazila zadovoljstvo zbog velikog broja pristiglih radova, njih 215, iz 16 škola. Zatim se obratila i Ana-Marija Smoljanec, predsjednica ŽSV likovne kulture Koprivničko-križevačke županije, otkrivši kako došlo do ideje koja je rezultirala ovim likovnim natječajem. Naposljetku, obratio se i Mirko Lekić, član povjerenstva, pojasnivši kriterije odabira radova.

Na otvorenju su bile dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijima, mentorima nagrađenih učenika te zahvale svim školama koje su sudjelovale u likovnom natječaju.
Izložba ostaje otvorena do 28. listopada 2018.

čitam...