miran prosvjed udruge zelena piškornica

FOTO/VIDEO [USTANITE PODRAVCI] Prosvjednici u centru Koprivnice rekli odlučno NE odlagalištu otpada Piškornica

Prosvjed je prošao mirno, a većina građana promatrala ga je sa sigurne udaljenosti ispijajući omiljeno piće u kafićima. 

12:32h
0
Foto: Matija Gudlin

Baš kao što je i najavljivano, Udruga Zelena Piškornica održala je danas mirni prosvjed kako bi senzibilizirali javnost za njihova nastojanja da se odlagalište otpada na Piškornici sanira i zatvori.


Kako je na nedavno održanoj konferenciji za medije rekao dr. Ivica Jakupić, predsjednik Udruge Zelena Piškornica, ne odustaju od svojih zahtjeva i smatraju da nije moralno ni logično da se otpad iz sjeverozapadne Hrvatske odlaže u Koprivničkom Ivancu.

– Vrlo smo zadovoljni odzivom aktivista i građana, no naravno bilo bi nam draže da nam se mladi ljudi, koji pasivno promatraju prosvjed s terasa, pridruže. U suštini sam nezadovoljan s time da smo skupili preko 1600 potpisa podrške, a da nas se onda tek stotinjak okupi na prosvjedu – istaknuo je ispred prosvjednika dr. Ivica Jakupić.

Cilj udruge je kroz ovakve akcije te uz pomoć medija probuditi svijest mlađih stanovnika županije jer oni su, kako kaže doktor Jakupić, buntovni dio populacije, no postali su inertni po ovakvim pitanjima.

– Nismo zadovoljni razmišljanjima stanovnika nizvodno uz potok Gliboki. Oni su u suštini najugroženiji dio Podravine upravo zbog zagađenih voda koje podzemnim putem odlaze u potok, a na kraju završavaju u Dravi.

Ne možemo ne spomenuti našeg sugrađanina Josipa Friščića koji je, uz sve funkcije koje je obnašao, bio ugled velikom broju Ivančana. Došlo je do podjele mjesta na njegove zagovornike i protivnike. Ta podijeljenost je ostala i dan danas pa je zato tek manji broj Ivančana priključeno prosvjedu, no na razini općine Ivanec skupili smo čak šesto potpisa, što znači da je svaki drugi potpisao peticiju – dodao je Jakupić.

Prosvjed je prošao mirno, a većina građana promatrala ga je sa sigurne udaljenosti ispijajući omiljeno piće u kafićima.

Namjere određenih ljudi nisu toliko plemenite da bi im se moglo dati naše povjerenje zaključio je doktor Jakupić te najavio kako će se ovakve akcije održavati i ubuduće.

Veliki prosvjed protiv Piškornice

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 19. Mai 2018

čitam...