društveni dom

FOTO/VIDEO Uz grah, tamburaše i bogatu kulturnu priredbu Kalinovčani proslavili Ivanje

Glumačka družina izvela je skeč kao isječak iz podravske povijesne priče Kak je Kalinovac dobil ime autora Stanislava Sobote.

13:02h
0
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr

Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac i Turistička zajednica područja Dravski peski organizirali su tradicionalnu manifestaciju pod nazivom Ivanje v Kalnovcu u subotu 22. lipnja 2019. godine. Zbog lošeg vremena mjesto održavanja manifestacije je bilo, umjesto Zavičajnog muzeja u Kalinovcu, velika sala Društvenog doma u Kalinovcu.

U programu su sudjelovali Udruga umirovljenika Kalinovac, KUD Širine Novo Virje i KUD Petar Preradović Đurđevac -njihovi članovi Lucija Lenardić i Dorian Rupčić predstavili su se koreografijom voditeljice Kristine Benko Markovica pod nazivom Čardaš po naše. Oni su sa svojom izvedbom osvojili 1. mjesto na natjecanju u drmešu DRMEŠ_DA u Zagrebu.

Domaćini i organizatori manifestacije Kulturna udruga Tomislav Franjić, njihovi tamburaši i pjevački izbor izveli su skladbu Pokraj vode Drave, a pjevački zbor pjesmu Lep nam Ivo kres nalaže. Glumačka družina izvela je skeč kao isječak iz podravske povijesne priče Kak je Kalinovac dobil ime autora Stanislava Sobote.

Umjesto tradicionalnog paljenja Ivanjskog kresa, glumci Kluturne udruge Tomislav Franjić Kalinovac uprizorili su preskakanje malog ognja na pozornici. Za sve posjetitelje bio je pripremljen besplatni grah i kolači te zabava uz tamburaše do jutra.

Loading...