velika vježba

FOTO/VIDEO Vatrogasci i hitne službe spasili putnike iz zapaljenog osobnog automobila u velikoj vatrogasnoj vježbi u Starigradu

Pretpostavka vježbe je bio požar koji je izbio na osobnom automobilu uslijed slijetanja s ceste.

13:30h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

DVD Starigrad danas je u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom grada Koprivnice održao 20. taktičko-pokaznu vježbu u Starigradu na dječjem igralištu kod Osnovne škole u Starigradu. Bilo je to u 11.30 sati.

Sudjelovalo je ukupno 23 ljudi, a osim DVD-a Starigrad i JVP Koprivnica u vježbi su sudjelovali i DVD Štaglinec, DVD Jagnjedovec, DVD Koprivnica, Hitna medicinska služba, PU koprivničko-križevačka i HGSS.

Pretpostavka vježbe je bio požar koji je izbio na osobnom automobilu uslijed slijetanja s ceste.

Okupljene je pozdravio te kroz vježbu poveo predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić koji je objasnio da je svrha vježbe provjera djelovanja sustava za spašavanje. Vježbom je stručno zapovijedao Željko Cvrtila.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
– Vježbe radimo već 20 godina, a zadnjih par godina je to na jednom višem nivou. Pretpostavka vježbe je bila da je došlo do slijetanja osobnog vozila na školskom igralištu te do udara u spremnik zapaljiive tekućine i požara. Vatrogasci su ugasili požar, a osobe su izvađene iz vozila uz pomoć hitne pomoći. Vježba je bila uspješna i zadovoljni smo – pojasnio je Željko Cvrtila, voditelj smjene u DVD Koprivnica.

Vatrogasnoj vježbi prisustvovale su i zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, a sve su pozorno pratili i učenici područne škole sa svojim učiteljicama.

čitam...
Loading...