FOTO, VIDEO // Vatrogasci iz koprivničke Podravine spasili Hlebine od vatrene stihije

19:38h
0
Vatrogasnu vježbu sa zanimanjem su pratili brojni mještani Hlebina

U velikoj akciji sudjelovalo je 120 vatrogasaca iz koprivničke PodravineU središnjoj akciji ovogodišnjeg Mjeseca zaštite od požara u Hlebinama je u petak održana velika vatrogasna vježba Podravina 2015. Sudjelovalo je više od 120 vatrogasaca iz 21 društva s područja koprivničke Podravine te iz Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica.

– Imali smo pet zona vatrogasnih vježbi. Prva je bila spašavanje i evakuacija učenika Osnovne škole Hlebine, gašenje krovišta i unutarnjeg prostora škole, te stambene zgrade u blizini škole. Drugi dio vježbe bio je u prostorima Općine Hlebine, unutarnja navala, gašenje požara u unutrašnjosti i u dvorišnom prostoru. Treća vježba je bila gašenje požara u Galeriji naivne umjetnosti i zaštita okolnih kuća. U četvrtoj vježbi smo gasili požar na Vatrogasnom domu i Društvenom domu te u prostoru oko njega. U petoj vježbi imali smo gašenje požara vozila i spašavanje unesrećenog, koje su obavili DVD Legrad i DVD Jagnjedovec – objasnio je Slavko Lakuš, zapovjednik Javne vatrogasne postojbe Koprivnica, koji je koordinirao vježbom u Hlebinama.

Nakon njegov završetka bio za zadovoljan učinjenim.

– Pozdravljam sve vatrogasce koji su obavili današnji zadatak, mislim da je vježba jako dobro uspjela. Bilo je nekih sitnih propusta, no uglavnom je sve prošlo u redu – zaključio je Lakuš.

Vartogasci su u akciji bili sat vremena, a sve su njihove akcije s velikim zanimanjem pratili mještani Hlebina, koji su ih na kraju nagradili velikim pljeskom.


KOMPLETNA FOTOGALERIJA // foto: Koprivnica.net