nezadovoljstvo

FOTO/VIDEO Veliki poduzetnički prosvjed u Zagrebu, pridružili se i naši poduzetnici i ugostitelji

Na trgu je nekoliko tisuća ljudi, a među njima su i ugostitelji i poduzetnici iz Podravine i Prigorja.

11:20h
0
Foto: Kristina Kos
Foto: Kristina Kos

U 10 sati na glavnom zagrebačkom trgu počeo je prosvjed poduzetnika i ugostitelja, prosvjed koji je pokrenula Udruga Glas poduzetnika. Njihov plan je upozoriti na neujednačenost epidemioloških mjera i na nedovoljnu pomoć koju država daje firmama pogođenim koronakrizom.


Na trgu je nekoliko tisuća ljudi, a među njima su i ugostitelji i poduzetnici iz Podravine i Prigorja, kao što su Tihomir Husnjak, Goran Kvakarić, Bernard Jug, Biljana Budin, Bernard Tkalčec i drugi. Svi su složni u prosvjedu.

– Dosta je tlačenja, mi nismo protiv uvođenja mjera već tražimo ravnopravnost. Želimo i smanjenje parafiskalnih nameta – rekli su nam.

Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika (UGP), pozitivan je na koronavirus i nije bio na prosvjedu u središtu Zagreba. Uoči prosvjeda izjavio je:

“Da je naša Vlada od početka pozivala na osobnu odgovorna, sada bi imali drugačiju priču. No, u naše Vlade nikad nije bilo niti plana niti kvalitetnog razgovora s građanima. Tretira nas se kao malu djecu, nešto nam se zatvara pa nas se pecka. A ono što smo vidjeli jučer, kad je Klariću u teretanu uletjela furija od policije i kao najveći kriminalac je odvučen u postaju je doista žalosno. Nadam se da ne živim u takvoj Hrvatskoj nego u jednoj demokratskoj Hrvatskoj”, kazao je Bujas i dodao:

Bilo je i transparenata na račun Podravke, Plenkovića i Martine Dalić // Foto: facebook

“Ova represija nije dobra i ona mora stati odmah.”

Među brojnim transparentima kojima su prosvjednici poslali poruku premijeru i Vladi  isticao se i onaj s likom Andreja Plenkovića za ovaj slučaj pretvorenog u poznatog podravkinog lika kuhara s pakiranja Vegete te porukom Reketa, u sve se miješa, kojom je autor aludirao na današnje imenovanje Martine Dalić novom predsjednicom Uprave Podravke.

čitam...