Društveni dom u Virju

FOTO/VIDEO Velikom izložbom i koncertom proslavljeni rođendani likovne sekcije i HPD-a Ferdo Rusan

Na ovoj izložbi predstavlja se 15 autora, plus dva autora kojih više nema među nama, ali su svojim radom i zalaganjem dali veliki doprinos ovom društvu.

15:53h
0
Foto: Branko Novosel

U Virju u društvenom domu priređena je izložba članova likovne sekcije HPD Ferdo Rusan.


Izložba radova posvećena je 135 obljetnici hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan i 35 godina likovnog stvaralaštva u Virju. Davne 1978. godine profesor Milan Nađ zajedno s Josipom Turkovićem, obitelji Puškaš i Draženom Pokecom u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara organizirali su prvu izložbu uz Dan škole. Prvi skupni nastup likovne sekcije bio je povodom 100. obljetnice HPD-a Ferdo Rusan. Trideset godina okuplja se družina koja svojim bojama i kistom piše ono što vidi, čuje i osjeća. Na ovoj izložbi predstavlja se 15 autora, plus dva autora kojih više nema među nama, ali su svojim radom i zalaganjem dali veliki doprinos ovom društvu. Naši Mirko Pikivača i Franjo Perović ostavili su iza sebe veliki trag, baš poput samog Ferde Rusana.

– Naši autori svojim radovima pokazali su da znaju svoj slikarski rad. Priroda, ljepota, ljubav za rodni kraj, česti su motivi likovnog stvaralaštva. Promatrajući slike naših autora povezuje se život, volja za rad, vjera i nada – istaknula je voditeljica sekcije Josipa Rasinec.

Izložbu je otvorio uz prigodni govor zamjenik načelnika Davor Čižmešinkin.

Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan iz Virja u povodu 135. obljetnice djelovanja organiziralo je nakon otvaranje izložbe cjelovečernji koncert. U sklopu rođendanskog koncerta mala i starija folklorna grupa i tamburaši izveli su pjesme i plesove Podravine, Slavonije, Zagorja i Bilogore, a nastupio je i mješoviti zbor Društva te tamburaški orkestar članova koji su u proteklih 30 godina sviranjem dali svoj doprinos u radu Društva. priređena je izložba članova likovne sekcije HPD Ferdo Rusan.

čitam...