Da se u šarenilu izazova krije ljepota, da svaka neprilika krije priliku, pogreška rješenje, da suze pročišćuju, a na jednog lošeg dolazi barem jedan dobar prijatelj i da je ipak, na kraju cijele priče, najvažnije ostati čovjek, rekla je odgojiteljica Davorka Draganić te tako prenijela važnu poruku i to pričom o koprivničkom vrtiću Smiješak, koji je u petak proslavio velikih 20. godina postojanja.

Proslava je upriličena u prostoru samog vrtića, a iz vrtićkog kolektiva kažu da ne bi mogli bez povjerenja i podrške roditelja, obitelji, suradnika, prijatelja te bez vlastitog entuzijazma, odricanja, truda i posvećenosti svom pozivu.

U svom govoru ravnateljica Eva Trošelj kazala je da vrtić čine djeca, njih 90-ak, u dobi od tri do sedam godina, koji su mala zajednica, ili kako ih doživljavaju roditelji, jedna velika obitelj.

– Svatko od njih je važna jedinka za sebe, koja ostavlja neizbrisiv trag. Svako dijete poznaje svakog od nas, a svaka odgojiteljica i  djelatnica poznaje njih i roditelje. To je ono što vrtić Smiješak čini zajednicom, živim organizmom punim neprekidnog žamora, ideja, kreativnosti, ljubavi pa i neizostavnih suza, stilova učenja i komunikacija, uspona i padova. No samo uporni uspijevaju, samo se ljubav ljubavlju vraća, a samo se smiješak smiješkom dijeli – rekla je ona te zahvalila svima koji su na bilo koji način podržali vrtić u njegovim nastojanjima kroz ovih 20 godina.

Dječji vrtić Smiješak 20 godina
Foto: Mario Kos

Priznanja za 20 godina uspješnog rada u vrtiću Smiješak dobile su odgojiteljice Marina Rodek, Ankica Jurišić i Davorka Draganić, koje su u vrtiću od samih njegovih početaka.

– Nositelji djelatnosti su odgojitelji i bez lažne patetike odgovorno tvrdim da su Davorka, Ankica i Marina, od prvog dana, još od samog otvorenja, postavile najčvršće stupove ovog vrtića, njegove temelje. Tolika požrtvovnost, motivacija, želja za radom te pažnja i ljubav u radu s djecom, nije slučajna i velika im hvala za to, a njima su se kroz 20 godina pridružile i druge kolegice  koje su rasle u svom zvanju – kazala je ravnateljica.

Dječji vrtić Smiješak 20 godina
Foto: Mario Kos

Prisutne su pozdravili i osnivači vrtića Marija i Mato Dolenec, koji su žila kucavica cijele priče te su ispričali svoje početke, kako su iz ničega, i kada nitko nije vjerovao, postigli puno i postali prva ovakva ustanova u ovome kraju.

Gradonačelnik Mišel Jakšić je zahvalio svim generacijama odgojiteljica te najmlađima i njihovim roditeljima koji su prošli kroz ovaj vrtić na velikom trudu, strpljenju te ljubavi prema djeci, jer to je nešto što se isplatilo i što je vrijedilo.

Dječji vrtić Smiješak 20 godina
Foto: Mario Kos

Svečanosti su nazočili predstavnici grada, dožupan Ratko Ljubić, ravnatelji vrtića, škola te brojni suradnici i prijatelji vrtića.

Prikazan je i dokumentarni film o Smiješku, video čestitkama rođendan su čestitali oni koji nisu mogli doći, sestre Herman, bivše polaznice Smiješka, izvele su himnu, a Gordana Evačić glazbeni broj na cimbulama.

No, kako to uvijek i biva, svojim su nastupom najviše oduševili i nasmijali mališani koji su na šaljiv način predstavili stare običaje.

Dječji vrtić Smiješak slavi 20 godina!

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 16. November 2018

 

 

čitam...