Dan grada Đurđevca

FOTO/VIDEO Za rođendan gradu KUD-ovci pripremili raskošan cjelovečernji koncert

Ovaj koncert je bila i prigoda da se obilježe važne obljetnice: 200 godina rođenja Petra Preradovića, 145 godina od osnivanja tamburaškog i pjevačkog društva, 40 godina obnovljenog rada i 20 godina osnutka Ženskog vokalnog sastava Đurđevčice.

08:08h
0
Foto: Branko Novosel

KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca pripremio u Domu kulture raskošan cjelovečernji koncert povodom obilježavanja Dana Grada. Ovo je bila šetnja Lijepom našom od najmlađih folkloraša, preko folklornog i tamburaškog sastava kao i vokalnog sastava.

Tako su pred mnogobrojnom đurđevačkom publikom, uz KUD Petar Preradović, nastupili i Etno skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Mlađa sekcija KUD-a Petar Preradović, Folklorna skupina Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Ženska pjevačka skupina Katarine i Ženski vokalni sastav Đurđevčice.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je okupljene, te je čestitao svim članovima KUD-a na dosadašnjem uspješnom radu i postignućima. Zahvalio im je i za sudjelovanje na brojnim gradskim manifestacijama, te je svima čestitao dan našega grada.

Ovaj koncert je bila i prigoda da se obilježe važne obljetnice: 200 godina rođenja Petra Preradovića, 145 godina od osnivanja tamburaškog i pjevačkog društva, 40 godina obnovljenog rada i 20 godina osnutka Ženskog vokalnog sastava Đurđevčice.

Želimir Hrvatić je publiku kratko upoznao sa životom i radom Petra Preradovića, te s nekoliko njegovih najpoznatijim pjesmama. Predsjednik KUD-a Petar Preradović Đuro Bobovčan izrazio je ponos i sreću što ovako mladi ljudi njeguju kulturu i kulturnu baštinu našega kraja, te im se zahvalio na uloženom slobodnom vremenu, trudu i ljubavi. Zahvalio se svim članovima KUD-a na ovom večerašnjem koncertu, te se posebno zahvalio svim voditeljima koji su zaslužni za ovakav sjajni koncert, poklonjen svome gradu za koji su zaslužni voditelji KUD-a Tomislav Markovica, Kristina Benko Markovica i Ivan Benko, voditeljica Etno skupine Dubravka Markovica i voditeljica Folklorne skupine Osnovne škole Grgura Karlovčana Monika Rupčić. Ovakav predani rad i rad s djecom, te njihovo upoznavanje s tradicijom je svakako jedan pokazatelj i put kako da očuvamo našu baštinu i povijest rekao je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković. Moderator programa je bila Anđela Lenhard Antolin, koja je ujedno i svojevrsna kuma Đurđevčicama.

 

čitam...