-2.6 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nesvakidašnji incident

FOTO/VIDEO ‘Zaratili’ zbog biciklarnika u Goli, Sunara: Ravnateljica je tražila izmjene, sad ne želi platiti; V. Pranjić: Danas možete svašta dogovoriti, ali ako nemate crno na bijelo, ništa od toga
F

Kako je objasnio Sunara, na inzistiranje ravnateljice objekt je tijekom gradnje dvostruko povećan, staklo koje je bilo u troškovniku mijenjano je u lim, a količina betona s početnih pet metara kubika narasla je na 19 kubika. Ravnateljica je bila cijelo vrijeme sa svim upoznata i sve je odobravala u komunikaciji putem elektronske pošte, tvrdi

Ne propustite

Iako su radovi na biciklarniku ispred Osnovne škole Gola napokon došli do faze da ga učenici mogu koristiti, danas je na njemu osvanula zaštitna traka s natpisom NE PARKIRATI. Vlasnik biciklarnika, izvođač radova Ivan Sunara, zabranio je do daljnjega njegovo korištenje, odnosno dok ga naručitelj, OŠ Gola i ne plati.

- Oglas -

Vlasnik i direktor zagrebačke tvrtke već nekoliko tjedana pokušava naplatiti račun za radove, a ravnateljica Violeta Pranjić iste odbija platiti pa mu nije preostalo drugo nego na ovaj način zaštiti svoju imovinu. Sunara je danas stigao u Golu kako bi ravnateljici urudžbirao dokumente o zabrani korištenja, no ona njegove papire nije htjela službeno zaprimiti.

Kako nam je u kratkim crtama ispričao, ugovor o radovima na biciklarniku s ravnateljicom Pranjić, odnosno školom Gola, potpisao je u travnju. Prema prvotnom dogovoru radovi vrijedni 83 tisuće kuna trebali su biti gotovi do kraja kolovoza, no produženi su izmjenom ugovora do 20. rujna. Biciklarnik je prema projektu izgledao sasvim drugačije, bio je puno manji, a i gradnja je bila zamišljena na drugoj lokaciji, bliže ulazu u školu. Nakon silnih izmjena, porasli su i troškovi te je u konačnici na račun škole Sunara poslao račun na iznos od 155 tisuća kuna, odnosno 193.750 kuna s PDV-om, odnosno 25.715 eura, koji ravnateljica ne prihvaća.

Kako je objasnio Sunara, na inzistiranje ravnateljice objekt je tijekom gradnje dvostruko povećan, staklo koje je bilo u troškovniku mijenjano je u lim, a količina betona s početnih pet metara kubika narasla je na 19 kubika. Ravnateljica je bila cijelo vrijeme sa svim upoznata i sve je odobravala u komunikaciji putem elektronske pošte, tvrdi.

- Oglas -

– Ravnateljica je u više navrata mijenjala traženo i povećavala objekt od 10 metara do 20,5 metara, što je podiglo troškove te smo je o tome obavijestili da će biti zaračunato prema troškovniku, kao što i jest. Ista je bila prisutna kod svake faze rada te su njeni domari bili tu kod svake montaže te čak i pomagali kod istovara na poziciju. Tijekom gradnje ista nije imala prigovora ni za poziciju ni za veličinu, dapače sama ju je tražila. No za trajanja radova nas je cijelo vrijeme opstruirala, prigovarala nam, govorila da nemamo ljude, ne radimo dobro. Objekt je napravljen statički prema svim izračunima, radili su ga inženjer građevine i inženjer strojarstva, a ona čak osporava da smo građevinska firma, što se vidi u sustavu registra, imamo mogućnost projektiranja i građenja. Mali smo i početnici pa nismo baš završili u roku, no mi prihvaćamo da platimo penale za zakašnjenje bez problema samo da se plati naš rad – kaže Sunara.

Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija

Rok za radove je prekoračen za 30 dana zbog vremenskih uvjeta, jer je u rujnu padala kiša gotovo 15 dana, a i ravnateljica je sama odgodila da se počne s gradnjom na ljeto, što je izvođaču radova poremetilo sam plan rada, veli on.

Da bi biciklarnik bio završen, preostalo je još postaviti ukrasno bočno staklo koje je poslano na pjeskarenje.

– Za prekoračenje se može naplatiti penal, to smo spremni platiti, ali ne i da se nama ne plate radovi – kazao je Sunara koji je i danas bio spreman za dogovor s ravnateljicom koja je odbila izaći pred školu zbog nazočnosti novinara. Ipak, u telefonskom pozivu kazala je za ePodravinu kako se Sunara nije pridržavao ugovora.

– Njegova cijena se znatno razlikuje od dogovorene. On može reći sada što hoće, prijeti mi već mjesec dana. Ne mislim se s njim raspravljati, cijena koju smo potpisali nije ta, on se nije pridržavao dogovora, a prekršio je i rokove. Staklo još ni nije gotovo. Ne znam ja što je on napravio, nemam nikakav dokument, danas je to tako, možete se svašta dogovoriti, ali ako nemate crno na bijelo, ništa od toga. Ja to ne mogu isplatiti, to nije moja privatna škola – rekla je na kraju ravnateljica Violeta Pranjić.

Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Biciklarnik, škola Gola
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

trakavica

Novi šok! Hrvatski posvojitelji zaustavljeni na izlasku iz Zambije

Nakon što je prekinut sudski postupak i Hrvatima zarobljenima u Zambiji naloženo je da napuste zemlju u roku od...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti