11.2 C
Koprivnica
Utorak, 21. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sparing s boksačima davida

FOTO/VIDEO Željko Mavrović mladima u Srednjoj školi pokazao osnove najplemenitije vještine: Nakon boksa lakše prebrodiš sve ostale boli
F

Jako nam je drago što su dva boksačka velikana stigli u Koprivnicu jer promoviraju ovaj sport, za naše sportaše je to vrlo važno. Naš klub broji oko 35 članova, od njih je 15 aktivnih boksača i boksačica, rekao je Dražen Kuhar, predsjednik boks kluba David.

Ne propustite

U dvorani koprivničke Srednje škole danas su gostovali Željko Mavrović i Mario Preskar, dva proslavljena hrvatska boksača. Sve to odigralo se u organizaciji Hrvatskog boksačkog saveza i županijske Zajednice sportova koju vodi Stanislav Lovković, te koprivničkog boksačkog kluba David. Tribina sportske dvorane ubrzo se ispunila učenicima srednjih škola, stigla su i dva razreda sportske gimnazije Fran Galović pod vodstvom Marine Tomac-Rojčević.

Glavnu riječ na prezentaciji boksa vodio je Željko Mavrović koji je napomenuo kako je boks vještina koja vas uči i životu. Također, svim prisutnima obznanio je nekoliko tehničkih detalja, proveo ih kroz osnove, a naposljetku je odradio i sparing s članovima koprivničkog boksačkog kluba koji će ove trenutke dugo pamtiti. Ne može se svaki dan odraditi trening sa Šakom sa srednjaka, boksačkim europskim prvakom tri godine zaredom.

– Ovo je projekt HBS-a, gledamo da ovaj projekt bude i širih razmjera, da se na boks ne gleda samo kao na sport, iskreno vjerujem da boks može pomoći mnogima da se osnaže, da prepoznaju sebe i ‘okuraže’ svoj karakter. Da im boks bude način kako brinuti o sebi, ali i način učenja o sebi i društvu. Nije to lako razumjeti. Boks je individualna disciplina gdje radiš na sebi, oplemenjuješ sebe, učiš nešto što nije uvijek ugodno, a nekad bude i bolno. Onda shvatiš da to nije tako strašno, shvatiš da je život pun teških situacija i boli, a kada prođeš kroz boks lakše prebrodiš ovu drugu bol, privatnu iz običnog života – rekao je Željko Mavrović kazavši kako u planu imaju proći cijelu državu da bi mlade odmaknuli od ekrana i potaknuli ih na fizičko ostvarenje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Dolazak Željka Mavrovića i Marija Preskara razveselio je sve u koprivničkom boksačkom klubu David.

– Jako nam je drago što su dva boksačka velikana stigli u Koprivnicu jer promoviraju ovaj sport, za naše sportaše je to vrlo važno. Naš klub broji oko 35 članova, od njih je 15 aktivnih boksača i boksačica – rekao je Dražen Kuhar, predsjednik boks kluba David.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/348456045717838/?t=2

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

Neodoljivim osmijehom i koketnom punđicom pokorila gradski korzo

Među brojnima koji su ovog vikenda šetali gradskim korzom bila je i ova prekrasna djevojka koja je svoju jednostavnu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti