FOTO/VIDEO Znate onu ništa nas ne može zaustaviti? Trenericu Ana-Mariju i njene vježbačice ni korona ni kiša i snijeg nisu spriječili da nastave biti aktivne

Vježbale smo po kiši po snijegu, nas par, i doslovno nas ništa nije moglo zaustaviti. Otkrile smo da su u nama još uvijek djeca i eto zahvalne smo koroni što nas je na to podsjetila. Ipak, jedva čekamo dvoranu, vježbu, ali i piće nakon treninga - kazala nam je Ana Marija

21:00h
0
Foto: Privatna arhiva

Za Ana Mariju Petak, dugogodišnju koprivničku trenericu, odustajanje od vježbanja nije bila opcija. Kako za nju, tako i za njene vjerne vježbačice koje već godinama kod nje dolaze po svoju dozu zdravlja i ljepote, odnosno treninga.


Kada su lani krajem studenog uvedene nove zabrane, a s njima i treninzi na zatvorenom prostoru, ona je odlučila rekreativno vježbati sa svojom ekipom i to na otvorenom.

Ne bi to bila neka vijest da su vježbale usred proljeća, ljeta ili čak jeseni, no ne su pokazale neumoran duh i vježbale usred prave zime, po kiši, snijegu i ledu.

– Vježbale smo u dvorani četiri puta tjedno, a s obzirom na to da su nas zatvorili, ja sam odlučila da nas ništa neće spriječit. Organizirala sam treninge dva puta tjedno, na otvorenom, bez obzira na vrijeme. Vježbale smo po kiši po snijegu, nas par, i doslovno nas ništa nije moglo zaustaviti. Otkrile smo da su u nama još uvijek djeca i eto zahvalne smo koroni što nas je na to podsjetila. Ipak, jedva čekamo dvoranu, vježbu, ali i piće nakon treninga – kazala nam je Ana Marija, koju svi znaju po nadimku Seka.

Njihov je teren bio cijeli grad, igralište kod škole Antun Nemčić Gostovinski, igralište na Štrosu, park, dok su kao rekvizite koristile klupe, cvjetnjake…

– To su bili ustvari bili opći kondicijski treninzi. Hodanje, trčkaranje u zagrijavanju, obavezne vježbe snage kao što su trbušnjaci, sklekovi, iskoraci, čučnjevi s puno kratkih sprinteva između da se ne pothladimo. Naravno, koliko je tko mogao. Na kraju je uslijedio obavezan streching uz golove, koševe.

Ono na što je Seki posebno drago i na što je ponosna je što im se na jednom treningu pridružila i legendarna Maca Maradona.

čitam...