Modni editorijal

FOTO Viktor Drago i Matija Vuica spojili raskoš vjenčanica s ogoljelim zidovima sinagoge: Ovaj veličanstven objekt na jedan dan je centar glamura

Vjenčanice koje je predstavila iznimno su raskošne, s mnogo detalja, a posebno je i što ih dosad nije ni dizajnirala, tako da je u sinagogi i s modne strane upriličena svojevrsna ekskluziva.

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Matija Vuica sa svojim timom unijela je dašak glamura u koprivničku sinagogu svojom raskošnom kolekcijom vjenčanica.


Projekt predstavljanja nove kolekcije Matije Vuice osmišljen je kao spajanje elemenata priče koja se temelji na inspiraciji svjetlom i religijama. Sinagoga je za to bila idealna kulisa, a nju je Vuici predložio producent projekta Viktor Drago, umjetnički direktor i osnivač Cro-a Portera.

– Prošle godine imao sam priliku vidjeti sinagogu u malo intimnijem izdanju, nije imala tako veliku pažnju javnosti, a smatram da ovako prekrasna građevina zaslužuje veću pažnju. Tražio sam neku dobru priliku, zanimljivu produkciju koju bih mogao smjestiti ovdje i tako sam došao do Matije Vuice. Imamo 12 haljina koje asociraju na vjenčanje, a iako su sakralne građevine bez ljudi zapravo samo prazni prostori, projicirat ćemo razne religijske objekte na zidove ove devastirane sinagoge. Tako ćemo napraviti modnu kampanju koja će biti predstavljena idući mjesec – pojasnio je Drago.

Naglasio je da će se snimke iz sinagoge moći vidjeti u svim važnijim medijima i tako obići Hrvatsku, a napravit će se i kratki film te performans u Zagrebu.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Matija Vuica oduševljena je interijerom sinagoge u takvom stanju kakvom je te smatra da bi ju bilo bolje zaštititi od propadanja, a ne obnavljati.

– Poznati Koprivničanac Viktor Drago me je doveo ovdje kada sam mu izrazila želju da bih željela raditi editorijal za vjenčanice u nekom lijepom, starom, sakralnom objektu. Pokazao mi je slike i bila sam oduševljena. Danas ćemo ovdje snimiti novu kolekciju raskošnih vjenčanica i to me jako veseli jer je spoj nečega jako glamuroznoga i ove sinagoge, koja je u ovom stanju jako privlačna. Ideja je da veličanstven prazan objekt bude centar glamura i da mu time damo malo nove energije. Na trenutak, na jedan dan, ovo je centar svijeta – uvjerena je dizajnerica.

Foto: Matija Gudlin
Viktor Drago i Matija Vuica // Foto: Matija Gudlin

Vjenčanice koje je predstavila iznimno su raskošne, s mnogo detalja, a posebno je i što ih dosad nije nigdje ni prikazala, tako da je u sinagogi i s modne strane upriličena svojevrsna ekskluziva.

Drugi dio projekta odvijat će se za vrijeme festivala svjetla u Zagrebu, gdje će projekt RELIGIONS povesti posjetitelje na putovanje kroz monumentalne građevine ranije spomenutih crkava tj. religijskih objekata, u koje će biti uključena i koprivnička sinagoga. Projekt će biti rezerviran za samo 150 VIP uzvanika, koji će imati prilike uživati u vrhunskom vizualnom i modnom spektaklu.

čitam...