KUD Srce

FOTO Viničko folkloraško društvo otvara vrata i srce novim članovima

"Srce" je organizator kulturnih manifestacija, sudjeluje na tradicijskim sajmovima, priredbama, kao i turističkim manifestacijama našega kraja. Izvodi glazbena, plesna i dramska dijela.

10:40h
0
FOTO Viničko folkloraško društvo otvara vrata i srce novim članovima
Žene KUD-a s Vinice // Foto: KUD Srce

KUD Srce od svog osnutka 2010. godine okuplja članove čiji je cilj očuvanje i prezentacija tradicijske kulture cijele Hrvatske, očuvanje narodnih običaja, pjesme i plesova iz različitih krajeva zemlje te razvoj osjećaja poštovanja prema tradicijskoj baštini, posebice kod mlađih naraštaja.

Osnovni cilj društva izvući je sve iz starih škrinja i spasiti od zaborava, od odjeće i starih predmeta, do pjesama, plesova i običaja koje želi sačuvati u izvornom obliku.

“Srce” je organizator kulturnih manifestacija, sudjeluje na tradicijskim sajmovima, priredbama, kao i turističkim manifestacijama našega kraja. Izvodi glazbena, plesna i dramska dijela.

– U udruzi se ne provodi selekcija, nego se za svakoga pokušava pronaći mjesto prema sposobnosti i mogućnosti. Njeni članovi uče kako se kroz djelovanje u udruzi  pokreću promjene u zajednici u kojoj živimo – ističu iz KUD-a Srce.

Stoga KUD znakovitog naziva, poziva nove članove da mu se pridruže te da djelovanjem u njemu  prepoznaju vrijednost volontiranja za društvo, steknu nova znanja i vještine, nova poznanstva, osjećaj korisnosti i pripadnosti te korisno provođenje slobodnog vremena.

KUD djeluje u Domu u koprivničkom naselju Vinica te su članovi ondje na raspolaganju svaki četvrtak  od 19 sati.