povodom obljetnice

FOTO U Vinogradima Ludbreškim otkrivena ploča s nazivom ulice – Ulica ludbreških branitelja Vukovara

10:10h
0
Otkrivena ploča s nazivom ulice // Foto: Grad Ludbreg

Program je počeo otkrivanjem ploče s nazivom ulice u Vinogradima Ludbreškim – Ulica ludbreških branitelja Vukovara.

Grad Ludbreg i ove se godine prigodnim programima prisjeća teških dana 1991. godine i pada Vukovara – grada heroja. Program je počeo otkrivanjem ploče s nazivom ulice u Vinogradima Ludbreškim – Ulica ludbreških branitelja Vukovara.

-Ova ulica i naziv ulice je ulica ljudi koji su prije 25 godina otišli u obranu grada Vukovara. Plan i program udruge je bio da dobijemo ulicu u znak sjećanja na sve njih. Teško je često puta opisati sve strahote koje su se tamo događale, 3-6 tisuća granata dnevno je dovoljno strašno za čuti, a kamoli išta dalje. Zahvalan sam svima koji su doprinijeli ovom događaju, nadam se da će i druge lokalne samouprave imati sluha jer ima nas i iz drugih općina.- rekao je Dragec Kladić, predsjednik Udruge ludbreških branitelja Vukovara 1991.

Ulica ludbreških branitelja Vukovara nalazi se na samom ulazu u naselje Vinogradi Ludbreški.

– Mjesec studeni je mjesec sjećanja, branitelji to najbolje znaju. Postavljanje table s nazivom ulice u našem naselju, najmanje je što možemo učiniti a želimo da vas se ne zaboravi i da se strahote koje ste proživljavali nikad ne ponove. – rekla je Katarina Zadravec, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Vinogradi Ludbreški.

Otkrivanju ploče nazočio je i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Danas na skroman način obilježavamo sve ono što su branitelji prošli u Vukovaru od samih početaka. To su događaji koji su u današnje vrijeme, 25 godina kasnije, mnogima nezamislivi. Otkrivanjem ove ploče Grad Ludbreg još jedanput bilježi žrtvu naših branitelja ali i domoljublje jer posve je razumljivo da čovjek brani svoju kuću, to se na neki način i očekuje, ali naši branitelji otišli su stotinama kilometara od svoje kuće, posla i obitelji i stavili se na raspolaganje državi. To je neprocjenjivo i dokaz pravog domoljublja. Postavljanje ploče tek je mali znak naše zahvalnosti. – poručio je gradonačelnik Bilić.

Mješoviti pjevački zbor Podravina također je održao tradicionalni koncert u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, a kao gosti nastupili su polaznici dječjeg vrtića Iskrica Bernarda Varga i Biseri, tamburaški sastav kojeg čine branitelji Vukovara.

Također, već tradicionalno na Dan sjećanja na Vukovar, u petak 18. studenog, u 18 sati na Trgu Svetog Trojstva palit će se lampioni u znak sjećanja na žrtvu herojskog grada Vukovara. Istog dana u 4 sata ujutro s ludbreškog autobusnog kolodvora u organizaciji Grada Ludbrega polazi i autobus za Vukovar. Svi zainteresirani mogu se javiti najkasnije u četvrtak do 15.30 sati na 042/420-200. Autobus je besplatan.

čitam...