Potpis na ugovore je stavljen

FOTO Virje dobiva dovršenu kanalizaciju i postaje jedna od rijetkih općina s riješenim pitanjem odvodnje

Ukupna vrijednost investicije iznosi 7.650.737 kuna, a ukupna dužina cjevovoda bit će 6,3 kilometara uključujući tri prepumpne stanice, uputio nas je Kolarić.

17:00h
0
Izvođač radova je Bistra // Foto: Martina Maloča

Danas je održano svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na izgradnji kanalizacije u Virju između Komunalije i Bistre iz Đurđevca, ugovora vezanog uz nadzor radova te Sporazuma o sufinanciranju investicije između Komunalije i Općine Virje.

Potpisivanju su nazočili načelnik Virja Mirko Perok, direktor nositelja investicija Komunalije Tomislav Kolarić, direktor izvođača radova Bistra Krešo Habijanec, kao predstavnik podizvoditelja Komunalnih usluga Zdravko Lenardić, ispred nadzora Prostor iz Bjelovara Marijan Carek te Tomislav Košić ispred Hrvatskih voda Varaždin.

– Ovim projektom završavamo izgradnju kanalizacije u naselju Virje, a koja se gradi već 10-ak godina. Dosad smo s Hrvatskim vodama i Županijom uložili oko 40 milijuna kuna. Ovaj projekt rješava problem još nekoliko ulica i prepumpne stanice, odnosno kompletni sustav odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda – uputio nas je načelnik u situaciju.

Uz to je spomenuo zajedničku projekt aglomeracije Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski koji je u tijeku, a zajedno s naseljima Šemovci i Hampovica.

Načelnik Mirko Perok // Foto: Martina Maloča

Direktor nositelja investicije, Komunalija istaknuo je kako je nakon postupka javne nabave kao najbolji izvođač odabrana Bistra, a iznos njihove ponude je bio 7,5 mil bez PDV-a.

– Proveli smo i javnu nabavu za uslugu stručnog nadzora radova, gdje je najbolja ponuda bila Prostora Eko u iznosu od 160.000 kuna bez PDV-a pa ubrojivši to, ukupna vrijednost investicije iznosi 7.650.737 kuna – uputio nas je Kolarić.

Ukupna dužina cjevovoda bit će 6,3 kilometara uključujući tri prepumpne stanice.

– Virje je jedna od rijetkih općina koja je u potpunosti riješila pitanje odvodnje u svojem mjestu. Radi se o ulicama Mitrovica, Petra Preradovića, Miholjanska, Vinogradska, Gorička, Franje Fanceva, Ferde Rusana, Josipa Kucela i Trnovec – izvijestio je Kolarić.

Virje će imati u potpunosti riješenu vodoopskrbu i odvodnju // Foto: Martina Maloča

Tomislav Košić iz Hrvatskih voda kao sufinancijer, također, istaknuo je kako je Virje jedna od rijetkih općina te veličine koja ima izgrađenu vodoopskrbu i odvodnju.

Uime izvođača radova, Habijanec je rekao kako radovi mogu uskoro krenuti te se prema financijkom planu ove godine planira realizirati do dva milijuna kuna, dok je ostatak realizacije predviđen za iduću godinu odnosno u okviru ugovorenih rokova.

Habijanec i Carek iz nadzora izrazili su zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.

– Drago mi je što nadzor radimo upravo mi koji smo isto Virovci te što imamo jedan od najmodernijih pročišćivača vode u Hrvatskoj te smo ponosni na zavidno razvijenu vodoopskrbu i odvodnju – Carekove su riječi.

Za kraj, Perok je istaknuo kako je dodatni benefit ovog projekta zapošljavanje ljudi.

čitam...