dječica

FOTO Virovski Ljetni istjerivači dosade najopsežniji do sad: Pričaonice, glazbeni, sportski i čitateljski izazovi

Svaki taj susret odrađen je volonterski i radosno je obogatio njihove praznike.

12:08h
0

Ovogodišnji Ljetni istjerivači dosade bili su najopsežniji do sad, s više od 30 događanja u toku dva mjeseca.

– Ne bismo ovoliko bogatstvo i spektar radionica mogli osigurati djeci da nije naših volontera i gostiju – kažu iz knjižnice.

Pričaonicu za najmlađe vodila je odgajateljice Klara Grivić, znanstvene izazove profesorica biologije i kemije Irena Tišljar, Danijela Večenaj i Iva Hrženjak iz Društva naša djeca koje su bile ogromna potpora u svemu.

Za glazbene izazove djeca su iz prve ruke mogla učiti od državne prvakinje u solo pjevanju Petre Cik, nastavnika glazbe Sanje Grčić i Dražena Štefana i svirača iz Puhačkog orkestra DVDa Virje.

U sportskim izazovima djeci su imala susret s dječjim trenerom Mišelom Ivančinom, Mariom Lončaričem ali i profesionalnom košarkašicom koja gradi inozemnu karijeru Lorenom Molnar. Svaki taj susret odrađen je volonterski i radosno je obogatio njihove praznike.

Uz pomoć volonterke Lucije Jaković knjižnica je dobila dašak čarolije Zakutne ulice, Hogwartsa i Hogsmeada. Pio se pivoslac, jele čokoladne žabe, grah sveukusnjak Bertia Bootsa i pite s bundevom.

Djeca su sortirana u domove uz pomoć Razredbenog klobuka i svaki je kući ponio štapić iz Olivandersa. Proglašeni su i pobjednici čitateljskog izazova: Alan Lončar ovog je ljeta oborio rekorde knjižnice uz 12 pročitanih knjiga i 5 izrađenih preporuka. Drugo mjesto drži Lucija Večenaj. Treće su podijelili Adam i Ivan Cvetković. Ponosni smo na njih i s veseljem čekamo iduće Ljetne istjerivači dosade.

U čitateljskom izazovu bilo je 10 djece a za zadnji sastanak da ih nagradimo organizirali smo im Harry Potter klub.

čitam...
Loading...