Promocija zdravog i aktivnog života

FOTO Više od stotinu mladih sportaša uz igru i veselje pokazalo svoje vještine na glavnom đurđevačkom trgu

18:45h
0
Europski tjedan mobilnosti u Đurđevcu // Foto: Matija Gudlin

Na glavnom gradskom trgu okupilo se više od stotinu osnovnoškolaca sportaša koji su vrlo rado demonstrirali svoje vještine.

Europski dan mobilnosti iliti kretanja obilježava se aktivnostima u cijeloj Hrvatskoj. U Đurđevcu su za tu prigodu pripremili prezentaciju sportskih klubova i udruga, a tko ih može bolje predstaviti od onih najmlađih i najveselijih sportaša.

Na glavnom gradskom trgu okupilo se više od stotinu osnovnoškolaca sportaša koji su vrlo rado demonstrirali svoje vještine. Bilo je tu mladih nogometaša, rukometaša, košarkaša, tenisača, ali i karatista, šahista pa i onih koji se bave dječjim aerobikom.

– Vidite koliko je tu djece, jako je značajno obilježiti ovaj tjedan. Ovaj grad i živi sportski svaki dan, imamo stvarno veliki broj klubova i članova – istaknuo je gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, koji je obišao sve prisutne klubove i njihove prigodne štandove.

Biciklistički štand bio je prava atrakcija zbog neobične sprave // Foto: Matija Gudlin
Biciklistički štand bio je prava atrakcija zbog neobične sprave // Foto: Matija Gudlin

– Svake godine djeca promiviraju svoje sportove i okupe se ovdje. Ovo nije natjecateljskog karaktera, bit je u prezentiranju vještina i igri. Mnogi stanu ovdje, pitaju kako se mogu uključiti i upisati i sve to podiže interes za sport – rekla nam je Valentina Jadanec iz Rukometnog kluba Đurđevac.

Prava atrakcija bio je i štand Biciklističkog kluba Đurđevac pokraj kojega je bila sprava s valjcima na kojima se mogao voziti bicikl na mjestu. Edo Fuček neumorno je vozio svoj bicikl, a istaknuo je da u biciklističkom klubu i nema baš mnogo djece. Najmlađi član ima 15 godina, no ipak vrijedi promovirati taj sport jer se možda baš tako privuku i još mlađi.

čitam...
Loading...