ljetna škola programiranja i robotike

FOTO Više od stotinu polaznika naučit će dizajnirati svoje igračke i usavršiti znanja iz programiranja i robotike

Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade zanimljivi projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu, istaknuo je profesor Ostojić.

10:23h
0
Foto: Djurdejvac.hr

U đurđevačkoj Gradskoj knjižnici pred brojnim polaznicima škole, roditeljima, sponzorima i profesorima službeno je otvorena Ljetna škola programiranja i robotike.

Cilj škole je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko – informatičko područje.

Tom je prilikom okupljenima Tomislav Ostojić, profesor održao kratku prezentaciju predstavljanja programa škole.

Do sada je upisano 100-tinjak djece. Bit će podijeljeni u grupe po uzrastu koje će voditi pet profesora i predavača informatike i tehničkog.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade zanimljivi projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Želimo da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U budućnosti veliki broj radnih mjesta bit će povezan s programiranjem i razvojem tehnologije – istaknuo je profesor Ostojić.

Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca pohvalio je projekt te prepoznavši njegovu važnost za tu namjenu iz gradskog proračuna izdvojrno je 30.000 kuna.

Izrazio je nadu da će iduće godine projekt obuhvatiti još više polaznika te da je to još jedan korak kako bi se zadržalo mlade i spriječilo njihovo iseljavanje.

Ovu ljetnu školu organizira Alternativni autonomni klub kulture iz Đurđevca. Inače, škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta pa sve do završenog četvrtog razreda srednje škole. Trajat će dva tjedna.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući sponzorima u ovom projektu- Gradu Đurđevcu, Hangar 18, Mega store i drugima, te se mogu izvršiti putem stranice projekta http://robotika-djurdjevac.org/

 

čitam...
Loading...