Novi iskorak

FOTO Vizažistica Maja Tešić iz Pitomače sudjelovala na masterclassu kod osobnog vizažista i suradnika Kim Kardashian

14:13h
0
Maja Tešić i Mario Dedivanović, vizažist Kim Kardasian // Osobna arhiva

Beauty masterclass kod osobnog vizažista i suradnika Kim Kardashian nova je etapa u makeup karijeri vizažistice Maje Tešić iz Pitomače.


Žene današnjice iskazuju veliki interes za svijet ljepote i šminke time što ulažu u svoju privatnu makeup košaru, prate raznorazne tutorijale na internetu, a sve kako bi što bolje usavršile svoju makeup rutinu. No zašto se i dalje često vraćaju profesionalnoj ruci i zašto je iznimno poštuju, otkriva nam Maja.

– Makeup je u svakom slučaju umjetnost 21. stoljeća, jer iziskuje određenu disciplinu, a čar uspješnog makeup-a leži ponajviše u predanosti jednog vizažista i u njegovom zapažanju detalja – tvrdi Maja.

Svoju preciznu ruku otkrila je još u djetinjstvu, kada je iznimno voljela crtati pastelom.

– Spoznaja slikarstva me je navela na to da svoje lice gledam kao platno, koje me svojom strukturom navodi na određeni izbor boja i količine šminke koju trebam nanijeti, da bi ono izgledalo primjereno i na kraju uspješno – priča nam ona.

Kako joj je makeup činio posebno zadovoljstvo, odlučila se na korak dalje, tako što je upisala poznatu makeup akademiju Ministry od beauty renomiranog vizažista na našim područjima, Borisa Čavline. Akademija je Maji pomogla u disciplini i univerzalnim pravilima, kojeg se svaka žena prilikom nanošenja šminke naprosto mora držati.

Danas je Maja vlasnica Medicatus beauty salona u Pitomači, gdje i dalje neprestano usavršava svoje beauty uratke time što kontinuirano radi na sebi i nadograđuje svoje znanje.

Kako se trendovi mijenjaju, a beauty industrija raste, odlučila je u Tirani u Albaniji posjetiti Masterclass kod Maria Dedivanovića, današnjeg virtuoza i kreatora svih aktualnih trendova u makeup industriji, čija djela najčešće nailazimo na licu poznate ikone u toj branši, Kim Kardashian.

– Sve u što sam oduvijek iskreno vjerovala, Mario Dedivanović je samo potvrdio. On govori o tome kako je svako žensko lice lijepo i posebno na svoj način, zato ga treba i adekvatno tretirati. Najveća greška koju vizažisti rade je da svoje klijente šminkaju istom tehnikom. Na samom početku lice treba dobro promotriti i odlučiti što njemu treba, da bi se postigao određeni efekt. To je izazov zbog kojeg iznimno volim svoj posao – rekla nam je Maja.

Uz vođenje svog Medicatus beauty salona, Maja trenutno radi na beauty & lifestyle blogu i facebook stranici pod nazivom Lookavica, na kojoj planira aktualno dijeliti svoja iskustva o proizvodima koje koristi, zemljama koje je proputovala i zanimljivostima iz njenog okruženja.

čitam...