IZGRADNJA PROMETNICE

FOTO Voćarski put napokon će dobiti dugo iščekivani asfalt, Jeđud: Imat ćemo zaista kvalitetnu ulicu

Voćarski put je, u principu, slijepa ulica. U tu je svrhu Grad s privatnim vlasnikom dogovorio obilazni put kroz Ulicu Nikole Sertića te ovom prilikom molimo sve stanare da koriste taj obilazni put, dok se ne izvrše radovi u mjeri koja će omogućavati prolazak barem u jednome smjeru - izjavio je pročelnik Golubić.

13:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U ulici Voćarski put vrši se izgradnja prometnice. Iz toga su ih razloga danas obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić te predsjednik MO Vinice Dragutin Jeđud.

– Gledajući kroz oči stanovnika Voćarske ulice, mogli smo već napisati pjesmu ili ep. Priča dugo traje. Bilo je puno optužbi kako grad to ne želi. Radili smo na tome i stalno imali imovinsko-pravne probleme, ali protekom vremena vjerojatno je u nekim glavama prevladao razum, neke nove zakonske mogućnosti su se otvorile, olakšavajući nam daljnje razgovore. Konačno možemo reći kako su u punome tijeku radovi koji će rezultirati time da Voćarski put dobije asfalt – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Investicija je teška 1.750,000 kuna. Trenutno se provode radovi na oborinskoj odvodnji. Prema riječima Jakšića, nakon stabilne podloge krenut će asfaltiranje, a završetak radova, ovisno o vremenu i drugim utjecajima, očekuje se krajem proljeća, odnosno do početka ljeta.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Naravno da nas jako veseli. Stalni cilj unazad dvije-tri godine, što se može dokazati brojevima, je ulagati više u naša prigradska naselja nego u centar grada. Vinica je tu jako važan dio. Sljedeći tjedan obići ćemo druge važne radove na vodoopskrbi i odvodnji u Vinici. Put je to kojim ćemo ići dalje – objasnio je Jakšić.

Predsjednik MO Dragutin Jeđud naglasio je kako je ulica bila problematična za ondašnje stanovnike, potvrdivši ujedno Jakšićeve riječi o tijeku izgradnju.

Foto: Ivan Balija
Dragutin Jeđud // Foto: Ivan Balija

Ukupno 825 metara ulice bit će konkretno izgrađeno. Bit će to novi pomak. Mnogi su morali nešto progutati od onoga što smo godinama imali. Znam to s vijeća mjesnih odbora. Ljudi su napokon došli razumu i uz jedno objektivno sagledavanje problema imat ćemo zaista kvalitetnu ulicu – izjavio je Jeđud, istaknuvši kako je ova ulica jedina koja nije imala asfalt, s time da je završavala na Varaždinsku.

Pročelnik Tomislav Golubić svjestan je problema zatvorene prometnice.

– Voćarski put je, u principu, slijepa ulica. U tu je svrhu Grad s privatnim vlasnikom dogovorio obilazni put kroz Ulicu Nikole Sertića te ovom prilikom molimo sve stanare da koriste taj obilazni put, dok se ne izvrše radovi u mjeri koja će omogućavati prolazak barem u jednome smjeru – zaključio je Golubić.

čitam...