hvalevrijedan projekt

FOTO Volonteri darovali novac i vrijeme drnjanskoj školi, Pikivača: Neki učenici već će danas odabrati svoje zanimanje

Volonteri zaposlenici GSK radili su na obnovi i opremanju učionica, te su pripremili nekoliko radionica.

14:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

U Osnovnu školu Fran Koncelak u Drnju danas su stigli mnogi uvaženi gosti. Povod je bio obilježavanje Narančastog dana, tradicionalne volonterske, društveno odgovorne inicijative tvrtke GlaxoSmithKline d.o.o., koju ove godine škola provodi u suradnji s partnerima, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Osijeku i Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije u Republici Hrvatskoj.

Sve ih je ugodno dočekao ravnatelj Ivan Pikivača koji je tom prilikom objasnio o čemu se radi.

– U goste su nam stigli zaposlenici farmaceutske tvrtke GlaxoSmithKline koji imaju zanimljiv način timbildinga. Oni volontiraju, fizičkim radom pomažu onima koji to trebaju. Pomogli su donacijom od 50 tisuća kuna, no puno više znači činjenica što su oni tu, nego novac – izjavio je Pikivača.

Volonteri zaposlenici GSK radili su na obnovi i opremanju učionica, te su pripremili nekoliko radionica. Učenici su s njima radili na radionici tolerancije i na biološkoj radionici (izrada zubne paste), dok je dio učenika odradio radionicu s članovima Obrtničke škole Koprivnica gdje će vidjeti kako je biti majstor, radi se o soboslikarskim i stolarskim radovima.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– To je prava prezentacija, a ne neka Powerpoint prezentacija na kraju osmog razreda. Neki će već danas možda odabrati svoje zanimanje – rekao je ravnatelj Pikivača.

Ispred Obrtničke škole stigao je Zlatko Martić, njen ravnatelj, koji je također pohvalio cjelokupni projekt i poželio još puno ovakvih događanja. Lijepim željama pridružili su se i načelnik Drnja Petar Dombaj te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ispred tvrtke GlaxoSmithKline obratio se Slaven Šuker.

– Osjećamo se kao doma, nadam se da ćemo se pokazati kao vrijedni radnici. Ovaj dan nam je prilika da zajednički izađemo, a svi se rado odazivamo. Ovo je nešto što mi želimo raditi – njegove su riječi.

Poseban gost bio je g. Peter Clements, zamjenik veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije koji se obratio svima na engleskom jeziku kazavši kako je veliko zadovoljstvo biti ovdje i sudjelovati u ovakvom projektu.

– Radi se o britanskom biznisu koji posluje u Hrvatskoj i koji dijeli svoje znanje, energiju I dobru volju s ljudima u Hrvatskoj, u lokalnoj zajednici. Radi se o podršci mladim ljudima koji su željni razviti svoje talente. I Britanija i Hrvatska poznate su po inovacijama, a znanost I STEM vještine područja su u koja je Britanija uvijek spremna ulagati i promovirati. Stoga ovdje podržavamo gospodarsko partnerstvo Britanije I Hrvatske, ali i veze među ljudima naših dviju zemalja, s posebnim fokusom na mladim ljudima. Stoga me iznimno veseli što mogu podržati i sudjelovati u ovom projektu – izjavio je.

 

čitam...