Novo ulaganje u zdravstvo

FOTO Vozni park Doma zdravlja dobio veliku obnovu, 10 novih vozila spremno je za kućne posjete diljem županije

Nabavili smo deset Fiat Pandi u iznosu od 800 tisuća kuna, stara vozila zaista su dotrajala, najstarije je iz 1996., a najnovije je iz 2004. Ta vozila nemaju neku značajniju kilometražu, no vrlo često su se kvarila, a ponekad su u zimskim uvjetima i ostajala na cesti, rekla je Marija Krajina.

10:11h
0
Fiat Panda, dom zdravlja, primopredaja vozila
Foto: Matija Gudlin

Nakon što je nedavno županijski Zavod za hitnu medicinu dobio tri nova vozila, i Domu zdravlja značajno je osvježen vozni park.

Deset novih automobila za potrebe kućnih posjeta već su na cesti i veliko su unaprjeđenje koje će pružiti veću kvalitetu usluge pacijentima na području Koprivničko-križevačke županije.

– Na red su došla i ova vozila, svih ovih godina prioritet su bila vozila za sanitetski prijevoz i za službu za patronažu. Nabavili smo deset Fiat Pandi u iznosu od 800 tisuća kuna, stara vozila zaista su dotrajala, najstarije je iz 1996., a najnovije je iz 2004. Ta vozila nemaju neku značajniju kilometražu, no vrlo često su se kvarila, a ponekad su u zimskim uvjetima i ostajala na cesti. Zaista je bilo vrijeme da se i taj dio voznog parka obnovi – smatra ravnateljica Doma zdravlja Marija Krajina.

Dodala je i da sada većina ambulanti u županiji ima osigurano vozilo za kućne posjete, a planiraju nabavku još tri vozila kako bi obnova bila potpuna.

Fiat Panda, dom zdravlja, primopredaja vozila
Foto: Matija Gudlin

Župan Darko Koren zadovoljan je ulaganjima u vozni park zato što je, kako kaže, on ogledalo zdravstvene usluge koja se pruža u ovoj županiji.

– Nedavno smo prisustvovali primopredaji vozila za hitnu medicinu, a i današnji događaj pokazuje našu kontinuiranu brigu i skrb za ovaj sustav. Patronaža je zdravstvena usluga koja se možda i najviše primijeti, kada vam netko dođe u kuću pružiti takvu uslugu, to je najviše što mu možete dati, a vozila su tu zaista osnovno sredstvo.

Također, osvrnuo se i na smjer u kojemu idu ulaganja u zdravstvo, a ističe potpuno obnavljanje zgrade Doma zdravlja, koje će uskoro biti predstavljeno, kao vrhunac tih napora.

– Općepoznato je da preferiramo ulaganja u obrazovni sustav, no ova godina nekako je obilježena i zdravstvenim ulaganjima. Uskoro ćemo se okupiti i da obilježimo ulaganja u ovu građevinu, koja je u pravom smislu spomenik kulture, ali već desetljećima i u funkciji pružanja primarnih zdravstvenih usluga stanovnicima naše županije. Sjećam se kako je u prošlih godina ovaj krug izgledao, ovo je kruna koja upotpunjuje cijeli ovaj zdravstveni centar – zaključio je župan.

čitam...