THIRTEEN

FOTO Vrhunska i nagrađivana grupa londonskih fotografa izlagat će svoje radove u koprivničkoj Sinagogi

Povezanicu ove nagrađivane grupe s Hrvatskom čini londonska fotografkinja Gordana Johnson, inače splitskog porijekla i međunarodne fotografske reputacije.

09:00h
0
Noć Muzeja
Sinagoga // Foto: Ivan Brkić

Koprivnička Sinagoga između 15. i 30. svibnja bit će domaćin vrhunske izložbe radova grupe Thirteen. 


Ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin kazao nam je kako se radi se londonskim profesionalnim fotografima i fotoamaterima različitih poetika i fotografskih procesa koji poveznicu nalaze upravo u različitosti tema, pristupa i poetika kojima preispituju vlastitu viziju svijeta. nagrađivanim britanskim i međunarodnim nagradama za vrhunsku fotografiju.

– Chris Brock, Gareth Davies, Marcus Fernando, Bari Goddard, Avril Harris, Adrian Johnson, Gordana Johnson, Chris Moxey, Malcom Rapier, Andrew Ridley, Norman Smith, George Turner i Duncan Unsworth svojim će se fotografijama predstaviti u koprivničkoj Sinagogi u kontekstu teme budućnost tradicije u kojoj fotografiju kao medij podložan promjeni možemo/moramo promatrati kao novi meta-jezik slikovne komunikacije, fotografsku umjetnost i povijesni dokument vremena u kojem s slika govori tisuću riječi – objasnio je Čimin.

Inače, povezanicu ove nagrađivane grupe s Hrvatskom čini londonska fotografkinja Gordana Johnson, inače splitskog porijekla i međunarodne fotografske reputacije, baš kao i grupa autora s kojom će se predstaviti koprivničkoj publici.

Foto: Muzej grada Koprivnice
Foto: Muzej grada Koprivnice
Foto: Muzej grada Koprivnice
Foto: Muzej grada Koprivnice
Foto: Muzej grada Koprivnice
Foto: Muzej grada Koprivnice

čitam...