Otvoren drugi Fest Jazza

FOTO Vrhunski jazz nastupi na Zrinskom trgu i festivalska noć u Koogli

09:30h
0
S otvorenja drugog po redu Fest Jazza // Foto: Matija Gudlin

Prve večeri na trgu su nastupili Lasse Lindgren Big Constellation, Miro Kadoić Sextet te Marco Santos, dok se festivalska noć nastavila u prostorima MMC Koogle uz Ivan Tiborcz Trio.

Sinoć je na koprivničkom Zrinskom trgu službeno otvoren drugi po redu Fest Jazza, a publika koja se okupila srdačno je, pljeskom, pozdravila organizatore koji su, prije samih koncerata, rekli nekoliko uvodnih riječi o festivalu.

Marin Hraščanec, jedan od utemeljitelja Jazz kluba Koprivnica u čijoj se organizaciji cijeli festival i odvija, svima okupljenima zahvalio je na dolasku te s veseljem najavio kako je, nakon dugih priprema, drugo izdanje Fest Jazza napokon spremno.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Napokon imamo sve što nam treba kako bismo mogli uživati u ovoj dvodnevnoj avanturi u koju vas uvodimo s vrhunskim jazz glazbenicima koje smo pomno birali, jer želja nam je da svaki novi Fest Jazza bude još bolji te da nivo kvalitete dižemo još više – rekao je Hraščanec te dodao kako ga veseli što su se ljudi odazvali u tolikom broju, iako im možda jazz glazba i nije baš prvi izbor.

Nakon toga je najavio i ostala događanja organizirana u sklopu festivala u kojima će svi zainteresirani moći uživati. Radi se, naime, o otvorenim radionicama vrsnih jazz glazbenika te projekciji glazbenog filma posvećenog Bošku Petroviću u Kinu Velebit, a koji će se održati danas u 13 te 15 sati.

Okupljenima se potom obratila još jedna od organizatorica ovog inovativnog festivala, Helena Hraščanec, koja je najavila sinoćnje izvođače te drugo izdanje Fest Jazza s ponosom proglasila i službeno otvorenim.

Prve večeri na trgu su nastupili Lasse Lindgren Big Constellation, Miro Kadoić Sextet te Marco Santos, dok se festivalska noć nastavila u prostorima MMC Koogle uz Ivan Tiborcz Trio.

čitam...