Poticanje izvrsnosti i razmjene znanja

FOTO Vrhunski predavači spajaju tehnologiju i obrazovanje na prvoj CrisCon konferenciji

Ideja o ovakvoj konferenciji rodila se prije 6-7 godina, no shvatili smo da smo ispred svog vremena. Sada smo uz podršku gradonačelnika Rajna uspjeli organizirati konferenciju za manje od mjesec dana, istaknuo je Goran Žarinac.

11:55h
0
Foto: Marijan Kelemin

Po prvi puta u Križevcima se održava CrisCon konferencija, namijenjena informatičkoj zajednici, učiteljima i profesorima s ciljem dijeljenja znanja i povezanosti informatičke i obrazovne zajednica u Hrvatskoj te promoviranja Križevaca kao sredine koja potiče razmjenu znanja, izvrsnost i razvoj ICT tehnologija.


CrisCon konferencija održava se pod visokim pokroviteljstvom Grada Križevaca i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a organizatori su Križevački poduzetnički centar, Križevci, Srednja škola Ivan Seljanec Križevci, te križevačke osnovne škole Vladimir Nazor i Ljudevita Modeca.

Tihomir Hodak, direktor križevačkog poduzetničkog centra, izrazio je zadovoljstvo posjećenošću konferencije, za koju planira svijetlu budućnost.

– Želja i cilj nam je da od ovog događanja napravimo konferenciju koja će se održavati svake godine. Njome ćemo dizati razinu kompetencija i znanja u Križevcima, ovo je jedna lijepa priča koja će prerasti u nešto puno, puno veće – najavio je Hodak.

Direktor CrisCon konferencije Goran Žarinac rekao je kako je tek sada sazrelo vrijeme da se u Križevcima organizira ovakvo događanje.

Foto: Marijan Kelemin

– Ideja o ovakvoj konferenciji rodila se prije 6-7 godina, no shvatili smo da smo ispred svog vremena. Sada smo uz podršku gradonačelnika Rajna uspjeli organizirati konferenciju za manje od mjesec dana – istaknuo je Žarinac.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Mario Rajn, koji je zadovoljan što se u Križevcima kreće u smjeru spajanja tehnologije i obrazovanja.

– U Križevcima nam je itekako važna zajednica IT-jevaca, tehnologa, ali pogotovo i edukatora, nastavnika i profesora. Imamo infrastrukturne preduvjete, Tehnološki park, imamo želju, volju i ideju i nadam se da se vidimo i iduće godine – poželio je gradonačelnik

Tijekom CrisCon konferencije organizirano je ukupno 18 predavača u tri konferencijska smjera – edukacijskim za profesore i učitelje, razvojnim za programere i razvojne inženjere te IT Pro za sistem inženjere i administratore. Ukupno 18 vrhunskih predavača iz Hrvatske i Slovenije održavat će predavanja, čak 14 predavača nositelji su titule Microsoft MVP – Most Valuable Professional, što je jamstvo vrhunske konferencije i njene kvalitete.

Foto: Marijan Kelemin

Prvo izdanje CrisCon konferencije završit će panelom na temu „ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj“ koji će se u 17 sati održati u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. U panelu, koji će moderirati Igor Pavleković, direktor konferencije WinDays 17 Tehnology, sudjelovat će Goran Žarinac, Senior System Engineer, Končar INEM d.d., ujedno i direktor Criscon konferencijom, Igor Brkić i Dražen Bokan, ravnatelji križevačkih osnovnih škola Vladimir Nazor i Ljudevita Modeca, Zoran Kovač, ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Nenad Trajkovski, trener za upravljanje projektima, Combis d.o.o. te Željka Knezović, IT Consultant, Mobendo d.o.o.

Konferencija se osim u dvorani Hrvatskog doma, održava i u prostorima Srednje škole Ivan Seljanec te Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

čitam...