Novi kulinarski kralj

FOTO Vrhunskim renesansnim delicijama Dragan Visković zaslužio titulu Kraljevskog kuhara

Za prestižnu titulu Kraljevskog kuhara koja se dodjeljuje na koprivničkom Renesansnom festivalu Dragan Visković natjecao se već četvrti puta, do sada je osvajao druga mjesta, a sada je konačno velika drvena kuhača stigla u njegove ruke.

09:13h
0
Foto: Ivan Brkić

Novi kulinarski kralj Hrvatske je Dragan Visković, šef kuhinje restorana Domino iz Dramlja koji je uz pomoć Jasne Visković osvojio probirljiva nepca hrvatskih kulinarskih akademika i kralja Ludovika 1. Anžuvinca na međunarodnom natjecanju kuhara.

Za prestižnu titulu Kraljevskog kuhara koja se dodjeljuje na koprivničkom Renesansnom festivalu Dragan Visković natjecao se već četvrti puta, do sada je osvajao druga mjesta, a sada je konačno velika drvena kuhača stigla u njegove ruke.

– Moja upornost konačno se isplatila i jako sam sretan što sam uspio pobijediti prošlogodišnjeg pobjednika Marinka Jurešića. Obožavam sudjelovati u renesansnom natjecanju, mada je uz krušne peći i otvorena ognjišta poprilično vruće.Veliki nam je izazov pripremati jela po srednjevjekovnim receptima koja se inače rijetko nalaze na našim jelovnicima, bez ikakvih suvremenih pomagala, jer tu doista do izražaja dolazi naša kreativnost i snalažljivost. Atmosfera među kuharima je odlična, dobro se zabavljamo i drago nam je da kao članovi Hrvatskog kuharskog saveza uz kolege iz Bosne i Hercegovine stvaramo originalnu kulinarsku priču – ističe Dragan Visković.

Vrhunske delicije od mesa divljači, raznih kaša, kopriva i voća priredili su i Marinko Jurešić uz pomoćnika Zdenka Jurešića iz Umaga, te Dražen Šafar i Zoran Putniković iz Orahovice pa su im kulinarski akademici Branko Žufika i Gostimir Dragić dodijelili nagrade za drugo, odnosno treće mjesto.

Četvrto natjecanje za titulu Kraljevskog kuhara na koprivničkom Renesansnom festivalu, najvećoj povijesnoj manifestaciji u Hrvatskoj koja posebno promovira kulinarstvo bazirano na srednjovjekovnim receptima i koprivi, biljki zaštitnici grada, okupilo je 20 vrsnih kuhara iz Hrvatske i Češke. Njima su se pridružili i kuhari amateri u natjecanju za titulu Plemenitaškog kuhara koju su ponijeli Stjepan Vrhovec i Miljenko Jagodić.

čitam...
Loading...