MALA KNJIŽNICA

FOTO Vrtićarci Đelekovca pozorno poslušali zanimljivu priču i divili se najvećoj slikovnici

Projekt Male knjižnice pokrenut je 2013. godine u okviru prve nacionalne kampanje za poticanje rane pismenosti Čitaj mi!

11:22h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

U okviru projekta Male knjižnice jučer je u Đelekovcu, podružnici Iskrica Dječjeg vrtića Vrapčić gostovala knjižničarka Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice Frana Galovića Koprivnica. Tom je prilikom otvorena osma po redu Mala knjižnica.

Knjižničarka je djeci predstavila slikovnice, pročitala priču Vera među knjigama knjižničarke Davorke Premec, podjelila straničnike te im pokazala najveću slikovnicu Dječjeg odjela. Pažnje i zadovoljstva kod djece prilikom susreta nije nedostajalo, a ponosno su pokazali i improvizirane članske iskaznice koje su izradili odmah nakon doručka. Na inicijativu predanih teta, prostor u kojem su i ranije stajale knjige, pretvoren je u pravu malu knjižnicu, s prostorom za čitanje i zaduživanje te razduživanje knjiga.

Ovom prilikom tete i djeca predstavili su i zanimljiv projekt Čitam, pričam, igram se! čiji cilj je pozitivan odnos prema knjigama i čitanju i aktivno sudjelovanje u pričanju uz mnogo taktilnog iskustva. Aktivnosti unutar projekta – memory, mala matematika, definiranje slijeda događaja i ostalo – temelje se na poznatoj slikovnici Erica Carlea.

Projekt Male knjižnice pokrenut je 2013. godine u okviru prve nacionalne kampanje za poticanje rane pismenosti Čitaj mi! Cilj je poticati čitanje od najranije dobi, a ciljna skupina su djeca od rođenja do polaska u školu, njihovi roditelji i drugi članovi obitelji. Maloj knjižnici prosljeđeno je 40-ak slikovnica koje su u okviru akcije Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj darovali korisnici Knjižnice.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnic

čitam...
Loading...