Hrvatski olimpijski dan

FOTO Vrtićarci, školarci i srednjoškolci povlačili uže, skakali u vreći, utrkivali se oko devinih nastambi i super se zabavljali

Na prostorima devinih nastambi i utvrde Stari Grad danas ste mogli vidjeti more djece. Radi se o starijim skupinama DV Maslačak, učenicima OŠ Đurđevac (2.-8. razred), učenicima Strukovne škole Đurđevac te učenicima Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva. 

12:30h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

U mjesecu rujnu obilježava se Hrvatski olimpijski dan (HOD). Ove godine je dvadeset i osma godina od osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji se službeno utemeljen 10. rujna 1991. godine. Osnovna zadaća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je poticanje i promicanje športa u Republici Hrvatskoj.

Na prostorima devinih nastambi i utvrde Stari Grad danas ste mogli vidjeti more djece. Radi se o starijim skupinama DV Maslačak, učenicima OŠ Đurđevac (2. – 8. razred), učenicima Strukovne škole Đurđevac te učenicima Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva.

Vesela vriska, galama i zagrijavanje bili su prisutni tijekom cijelog događaja. Međusobno bodrenje, zagrljaji i povlačenja bili su neizostavan dio današnjeg sportskog događaja.

Oni najmlađi natjecali su se u povlačenju užeta, nošenju predmeta u žlici, igri s didaktičkim padobranom i igri s kolutovima. Učenike od 2. do 4. razreda OŠ Đurđevac čekalo je skakanje u vreći i povlačenje užeta, dok su se oni najstariji učenici viših razreda osnovne i učenici srednjih škola natjecali u utrci koja je prolazila ulicama oko utvrde Stari Grad i devinih nastambi.

Osim što skrbi o vrhunskom sportu, HOO djeluje na mnogim, različitim područjima, te svojim programima, kao što je HOD, ukazuje na važnost sporta u svakodnevnom životu i njegovo poimanje kao kulture življenja.