Aktivnosti udruge

FOTO Vrtićarci veselo sadili biljke u prilagođene gredice i bojali lutkicu Koprivicu

Bojajući lutkicu djeca su učila o drugačijem načinu kretanja djece s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, posebno osobama koje se kreću u kolicima.

09:13h
0
Foto: Bolje sutra

Prošloga četvrtka i petka Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice provodila je aktivnosti Građanske akcije Naš doprinos zajednici, dio aktivnosti projekta Viseće gredice-prilagođeno vrtlarenje za osobe s invaliditetom.

Radionicu Moja prva gredica u prostoru partnerske organizacije Dječjem vrtiću Tratinčica u objektu Loptica u skupini Srećice. U prilagođene gredice djeci i osobama u kolicima posađene su različite biljke kao npr. ružmarin, lavanda, jagode, maćuhice i dr. i Radimo nešto novo u skupini Zečići.

Zečići i članovi Udruge bojali su drvenu lutkicu Koprivicu, koja je u kolicima. Bojajući lutkicu djeca su učila o drugačijem načinu kretanja djece s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, posebno osobama koje se kreću u kolicima.

Projekt je odobrila Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah po decentraliziranom modelu dodjele financijskih potpora, u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Partneri u projektu su Dječji vrtić Tratinčica Koprivnica i Klub za starije osobe Mariška Koprivnica.