remećenje javnog reda i mira?

FOTO Zabava u susjedstvu praćena pirotehnikom umalo izazvala sukob, S. Kamenar: Napali su nas kad smo ih zamolili da se smire

Pa neću ja sad stalno piti lijekove zato što je netko takav. Ja sam bez sina ostala, ja ne želim živjeti u državi gdje nemam nikakva prava na normalan život. Imam pravo na svoj mir, smatra ona.

10:00h
0
Krov gdje su padale iskre // Foto: Marko Dedić

Svetlana Kamenar je 70-godišnjakinja iz Križevaca koja samo želi živjeti u miru. Upravo je to jedan od razloga zašto nas je pozvala na razgovor.

Naime, u njezinom susjedstvu iznajmljuje se vikendica za razne zabave i veselice. Uglavnom se radi o mirnim slavljima, ali ovaj vikend sve je prešlo svoje granice. Pucalo se pirotehničkim sredstvima čije iskre su padale na njezin krov, a napadnut je i njezin 27-godišnji unuk Davor koji je stvar pokušao riješiti bez policije.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Oko pola 10 navečer počeli su pucati rakete, galamu stavljamo na stranu, po mom krovu su padale iskre i normalno da sam se uzrujala. Moj unuk ih je išao zamoliti da se smire i napali su ga. Tamo je bila jedna policajka koja u tom trenu nije bila na dužnosti, a koja se odmah legitimirala i rekla da policiju ne treba zvati, no ja sam ih u međuvremenu pozvala. Pričekala sam ih vani i u kratkim crticama objasnila situaciju – priča nam S. Kamenar.

Oni su joj obećali da će sve srediti. Međutim, kad su sreli kolegicu, kako kaže, stvari su se promjenile.

Foto: Marko Dedić

– Kad su se vraćali mlađi policajac je bio pomalo bezobrazan. Kad sam rekla da ću ih dati u novine rekao mi je ‘sretno vam bilo’. Preko puta se isto odvijala nekakva zabava, ali su bili fini i kulturni, korektno su se ponašali – nastavlja.

Kad je htjela podnijeti prijavu rekli su joj da će to riješiti na drugačiji način.

– Zašto se prijava ne bi uvažila, ako ju ja želim podnijeti – pita se ona.

Kako kaže, nema ništa protiv da se ta vikendica iznajmljuje, ali treba provjeriti kome se iznajmljuje.

– Po meni je to naznaka da su mi samo dali obećanje da će se sve srediti da me se riješe. Danas sam bila kod jednog policajca koji me primio jako dobro, međutim kad sam rekla da ću ih dati u medije i zvati ministra optužio me da mu prijetim. Ja sam mu samo rekla redoslijed kojim ćemo ići ukoliko oni ništa ne poduzmu – kaže Svetlana.

Kad je njezin unuk pokušao smiriti stvar, tamo je bilo oko 30-ak ljudi, a trojica su krenula na njega.

Foto: Marko Dedić

– Mene od svega toga najviše smeta to što su počeli pucati. Bilo je kao na prvoj crti bojišnice. Ako te čovjek zamoli da se to ne ponavlja, onda ga nećeš napadati, ali tu je bilo i alkohola i svega – kazuje S. Kamenar.

Smatra da takvo ponašanje nije u redu jer u okolici žive stari i bolesni ljudi, a ima i male djece.

– Pa neću ja sad stalno piti lijekove zato što je netko takav. Ja sam bez sina ostala, ja ne želim živjeti u državi gdje nemam nikakva prava na normalan život. Imam pravo na svoj mir – smatra ona.

Iz policije su joj obećali da će sve istražiti i da će ju nazvati ili osobno doći.

Svoju verziju priče ispričao nam je i napadnuti Davor Kamenar.

– Čim dođe proljeće i ljeto, kreću i zabave. Pije se, dere i psuje. Ja sam ih pokušao smiriti, a trojica su krenuli na mene. Slavio se nečiji rođendan, došlo je do fizičkog naguravanja. Policija je rekla da je napad bio s moje strane, a ja sam ih pokušao smiriti. Ta žena koja je rekla da je policajka bila je gost te zabave i svoju značku ne smije koristiti u slobodno vrijeme – smatra Davor.

Kako kaže, ta policajka mu je rekla da napusti to mjesto.

Foto: Marko Dedić

Svetlana nam je rekla da njezinu izjavu policija nije uzela.

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke su nam potvrdili kako je prijava zaprimljena i da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

čitam...