Kraj natjecanja u koprivničkoj dvorani

FOTO Zaključen 12. memorijalni turnir Josipa Samardžije Bepa, Podravka osvojila naslov, Nemaškalo najbolja igračica, a Larissa Kalaus najbolja strijelkinja

U prijepodnevnom terminu u 9.30 sati sastale su se igračice Hypa i Kecskeméta, u kojem je spretnija bila mađarska ekipa. Pobijedile su Hypo rezultatom 15-27. Najistaknutija igračica bila je Krisztina Kovacs (Kecskemét) s pet pogodaka.

21:25h
0
bepo, podravka
Foto: Matija Gudlin

Danas se igrala završnica 12. memorijalnog turnira Josipa Samardžije Bepa, a igralo se prijepodne i poslijepodne. Nakon prvog dana u kojem je Podravka izgubila od Kecskeméta, a Lokomotiva pobijedila Hypo, slijedila je završnica.

U prijepodnevnom terminu u 9.30 sati sastale su se igračice Hypa i Kecskeméta, u kojem je spretnija bila mađarska ekipa. Pobijedile su Hypo rezultatom 15-27. Najistaknutija igračica bila je Krisztina Kovacs (Kecskemét) s pet pogodaka.

Nešto kasnije, u 11 sati na teren su izašle ekipe Podravke i Lokomotive. Podravka je bila bolji takmac tijekom cijele utakmice održavajući prednost, ponajviše zahvaljujući vratarki Jukić i lijevoj vanjskoj Marijeti Vidak, koja je skidala paučinu s gola Lokomotive. Najbolja igračice utamice bila je upravo Vidak, koja je postigla šest pogodaka, kao i Nemaškalo.

Slijedila je sama završnica turnira u kojoj su se ekipe borile za finalne pozicije. U 17.30 sati igrale su cure iz Kecskeméta protiv zagrebačke Lokomotive, dok se u zadnjoj utakmici turnira u 19.30 sati Podravka suprostavila ekipi Hypa. 

U utakmici Kecskeméta i Lokomotive gledatelji su mogli vidjeti najefikasniju utakmicu memorijalnog turnira. Lokomotiva je svladala Kecskemét rezultatom 31-28. Najbolja igračica bila je ponovno Larissa Kalaus iz Lokomotive s deset pogodaka, od toga četiri sa sedam metara. Kecskemét je pobjedom mogao osvojiti naslov memorijala, ali djevojke nisu uspjele pobijediti Lokomotivu.

U završnoj utakmici 12. Bepovog memorijala igrale su ekipe Podravke i Hypa. Podravka se osvetila Hypu za dosadašnje poraze u pripremnim utakmicama pobijedivši Hypo s uvjerljivih 29-18. Najbolja igračica utakmice bila je Ana Turk sa sedam pogodaka.

Naslov je osvojila Podravka, dok su drugo mjesto zauzele djevojke iz Lokomotive. Treće mjesto pripalo je Kecskemétu, a četvrto i posljednje ekipi Hypa.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Ekaterina Nemaškalo, najboljom vratarkom Jovanka Risović, dok je najbolja strijelkinja ubojita Larissa Kalaus.

Izvor: rkpodravka.hr