POZDRAV

FOTO Zaključen projekt poboljšanja i povećanja kvalitete zdravstvenih usluga, M. Krajina: Uložena su sredstva i trud, čekamo rezultate

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja zadovoljna je i ponosna na ishod projekta. Tvrdi kako su realizirali sve što je bilo isplanirano. 

12:05h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Završna konferencija projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji održala se danas u prostorima Županijske uprave.

Projekt vrijednosti oko 8,3 milijuna kuna provodio se od veljače 2015. do lipnja 2019. godine, a cilj mu je bio poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, posebice u izoliranim i depriviranim područjima županije. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, a partner Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

– Projekt je obilježio proteklo razdoblje, vezan uz ulaganje u zdravstveni sektor. Kao što smo najavljivali, u razdoblju smo povećanih investicija u zdravstveni sektor koji se trenutno manifestira kroz najveću investiciju ulaganja u projekt dnevnih bolnica i ulaganjima u ostale ustanove poput Zavoda za hitnu medicinu – započeo je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Obuhvaćeni elementi su rekonstrukcija, odnosno adaptacija, županijskog Doma zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu te ordinacija u Hlebinama, Kloštru Podravskom, Podravskim Sesvetama, sv. Ivanu Žabnu, Virju, Drnju, Ždali te ordinacija u ruralnim područjima.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Projekt ima materijalnu, organizacijsku i simboličnu vrijednost jer ukazuje na činjenicu da puno pažnje posvećujemo malim sredinama, dislociranim prostorima koji su po mnogo čemu hendikepirani u smislu pružanja usluga, posebice u zdravstvu. Željeli smo poboljšati uvjete, a poseban dio je ljudski faktor s kojim se borimo i borit ćemo se dok se ne izbalansiraju vrijednosti na prostoru cijele Europske unije – izjavio je Koren, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u projektu i koji vode sektor zdravstva.

Ravnateljica Doma zdravlja kaže kako su realizirani svi planovi
Foto: Ivan Balija
Marija Krajina // Foto: Ivan Balija

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina zadovoljna je i ponosna na ishod projekta. Tvrdi kako su realizirali sve što je bilo isplanirano.

– Nabavljena je sva zdravstvena i medicinska oprema. Svrha je bila ujednačavanje i poboljšavanje zdravstvene zaštite te smanjivanje upućivanja u sekundarnu bolničku zdravstvenu zaštitu. Uložena su sredstva, uložen je trud i sada čekamo rezultate. Nadam se kako nam neće nedostajati pružatelja zdravstvenih usluga na svim frontovima primarne zdravstvene zaštite – kazala je M. Krajina i poslala zahvale svima koji su bili dio projekta.

Foto: Ivan Balija
Vladimir Šadek // Foto: Ivan Balija

Voditelj projekta Vladimir Šadek okupljenima je prezentirao cjelokupni projekt. Uz župana, ravnateljicu Doma zdravlja i voditelja projekta, konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, županijski pročelnici, ravnateljica PORA Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, ravnatelj Opće bolnice Tomislava Bardeka Mato Devčić i ostali.

 

čitam...
Loading...