ULAGANJE

FOTO Zamijenjena je vanjska stolarija na školi u Hlebinama, obavljeni radovi vrijedni su 300.000 kuna

Istaknuvši zadovoljstvo kvalitetnom suradnjom Žuoanije s općinom i školom, župan Koren istaknuo je kako veliku pažnju posvećuju ravnomjernom razvoju svih krajeva.

11:19h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Završeni su radovi na zamjeni vanjske stolarije, vrijedni gotovo 300 tisuća kuna, na Područnoj školi Josipa Generalića u Hlebinama koja djeluje u sastavu Osnovne škole Fran Koncelak Drnje. Koprivničko-križevačka županija preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurala je 150 tisuća kuna, dok ostatak dolazi iz županijskog proračuna.


– Prošle godine na školi zamijenjena je stolarija u vrijednosti od oko 55 tisuća kuna, a ove smo godine sredstva uložili u nabavu unutarnje stolarije i u zamjenu bojlera – kazala je načelnica općine Božica Trnski koja je sa zamjenikom Anđelkom Belecom te ravnateljem Ivanom Pikivačom dočekala župana Darka Korena, zamjenika Ratimira Ljubića, kao i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anu Mušlek.

Istaknuvši zadovoljstvo kvalitetnom suradnjom Županije s općinom i školom, Koren je istaknuo kako veliku pažnju posvećuju ravnomjernom razvoju svih krajeva.

– Jedna od temeljnih zadaća Županijske uprave jest osiguravanje adekvatnih uvjeta za učenike i nastavnike u školama kojima smo osnivač, kako bi prostor u kojem borave bio što ugodniji, siguran i poticajan za rad. Kontinuirano ulažemo u sustav obrazovanja, a tijekom ljeta redovnim popravcima i rekonstrukcijama osiguravamo sve što je potrebno u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta koji će omogućiti, uvjeren sam i dobar uspjeh svih 110 osnovnoškolaca koji će ove godine u Područnoj školi Hlebine pohađati nastavu – izjavio je župan pri obilasku.

Dodajmo kako su ujedno obišli radove druge faze rekonstrukcije Galerije naivne umjetnosti koja obuhvaća zamjenu vanjske stolarije. Sufinanciranje značajnog projekta općinsko vodstvo osiguralo je putem Ministarstva kulture. Ostalo dolazi iz općinskog proračuna.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...