Ovo je posljednja galerija koju smo napravili sa željom da bude u ‘plesnom’ tonu. Kao mala htjela sam biti balerina pa su fotografije nešto kao sjećanje na prvu ljubav – pojasnila nam je Tihana Nemčić svoj najnoviji fotosession s fotografom Renatom Branđolicom.

Križevčanka Tihana Nemčić sve je samo ne obična djevojka. Iako još nije napunila 28 godina, iza nje je već zavidna sportska karijera, nogometna je trenerica, visoko je obrazovana, a svojom ljepotom neprestano mami uzdahe muškaraca, a vjerojatno i žena.


Da je tome tako možda najbolje dokazuju komentari na njezine najnovije fotografije koje je objavila na svom Facebook profilu.

– Fotografije su djelo fotografa Renata Branđolice koji fotografira natjecateljice Miss sporta. Od 2008. godine, kada sam bila na izboru za Miss sporta, s vremena na vrijeme napravimo nove fotografije. Ovo je posljednja galerija koju smo napravili sa željom da bude u ‘plesnom’ tonu. Naime, kao mala htjela sam biti balerina, a i dan danas plešem u slobodno vrijeme pa su fotografije nešto kao sjećanje na prvu ljubav – otkrila nam je Tihana, koja je pozornost hrvatskih, ali i svjetskih medija na sebe skrenula prije tri i pol godine kada je postala trenerica koprivničko-križevačkom ligašu Viktoriji iz Vojakovca.

Ništa čudno, postati trenerica u muškom nogometu ne događa se tako često. Tihana inače posjeduje Uefa A licencu.

– Igrala sam nogomet od 12. godine, a počela sam s dječacima u NK Križevcima. Nastavila sam igrati u ŽNK Dinamo Maksimir, gdje sam ostala gotovo čitav život. Igrala sam za U-19 i A reprezentaciju, a nakon toga sam se odlučila posvetiti trenerskom poslu, što mi je i dan danas zanimanje. Po završetku fakulteta, 2012. godine, angažirana sam u Vojakovcu. Ranije sam radila i s mlađim dobnim kategorijama dječaka i djevojčica te je to za mene bio samo još jedan novi posao, ali svakako i drugačije iskustvo – otkriva ona.

Ova mlada Križevčanka, nakon dvije godine rada u U-19 hrvatskoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji, od ove godine trenerica je U-15 reprezentacije, koja je formirana, kako kaže, s ciljem razvoja mladih igračica i napretka hrvatskog ženskog nogometa.

Paralelno, nije zapostavila igračku karijeru. Doduše, veliki nogomet zamijenila je futsalom, a profesionalizam ju je odveo u Italiju, u Breganze, o čemu smo pisali već na našem portalu.

– Da, još uvijek sam u Italiji. Ovo mi je druga sezona kako igram futsal u najjačoj talijanskoj ligi, sada je to Serie A elite. Liga je jaka, ali je izazov igrati protiv najboljih svjetskih igračica. U klubovima su najčešće strankinje – Portugalke, Španjolke i Brazilke. I ja u svojoj ekipi imam dvije Brazilke s kojima je pravo zadovoljstvo igrati – kaže Tihana i dodaje kako je za nju idealna kombinacija igrati futsal i biti trenerica velikog nogometa.

– Radim ono što volim i jedno mi u drugom i te kako pomaže – ističe ona.

Iako je diplomirala na Kineziološkom fakultetu i svakodnevno ima mali milijun obveza, ova svestrana Križevčanka daljnjem školovanju nije rekla zbogom.

– Polako privodim kraju doktorski studij na Kineziološkom fakultetu i radim na projektu doktorske disertacije. Radi se o notacijskoj analizi u futsalu, odnosno praćenju strukture futsal igre preko softvera – rekla je Tihana.

čitam...