MEĐUNARODNA RADIONICA

FOTO Zašto su Hlebine i naivna umjetnost toliko važni naučili su gosti iz Meksika, SAD-a, Turske i Hrvatske

Predstavljeni su programi koji se ondje provode, predstavljeni su izložbeni projekt te autori Hlebinske škole. Prezentiran je način slikanja te im je omogućeno isprobavanje poteza na staklu.

14:44h
0
o e
Foto: Muzej grada Koprivnice

Muzej grada Koprivnice suradnik je na projektu desetodnevne međunarodne radionice Valorizacija ruralne baštine: kreativne zajednice u Podravini na kojemu rade i Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića, Culture Hub Croatia i European Heritage Volunteers.

– Okosnicu projekta čini istraživanje potencijala Podravine te mapiranje mogućnosti / točaka interesa / aktera koje treba uključiti u mrežu, usredotočujući se na povijesne aspekte, ali i na tradicije, običaje, umjetnost i obrt te suvremene kreativne lokalne aktere – poručuju iz koprivničkog muzeja.

Polaznici radionice iz Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Turske i Hrvatske jučerašnji su dan proveli u Hlebinama, upoznavši važnost naivne umjetnosti, Hlebinske škole i Hlebina. Predstavljeni su programi koji se ondje provode, predstavljeni su izložbeni projekt te autori Hlebinske škole. Prezentiran je način slikanja te im je omogućeno isprobavanje poteza na staklu.

Nakon piknika, posjetili su Galeriju Josip Generalić, dok su se na kraju polaznice okrenule praktičnome radu i sumiranju iskustava i doživljaja.