heviz

FOTO Završen projekt SportOverBorders, koprivnički gimnazijalci zauzeli ukupno četvrto mjesto

U jutarnjim satima u nedjelju, 3. lipnja održan treći Festival trčanja za djecu dok je u popodnevnim satima održana utrka za odrasle.

09:27h
0

U Mađarskom gradu Hevizu od 1. do 3. lipnja održavao se Završni festival projekta SportOverBorders na kojem su sudjelovali i predstavnici Grada Koprivnice.

U petak, 1. lipnja 2018. u prostorijama gradske uprave Grada Heviza održan je završni sastanak projektnih partnera na kojem su uz domaćine, sudjelovale predstavnice Grada Čazme i Grada Koprivnice te predstavnici Zalaegersega. U sklopu sastanka projektni partneri raspravljali su o uspješnosti provedenog projekta, daljnjim aktivnostima i zadacima te o mogućnostima buduće suradnje na sličnim projektima s obzirom da je sport idealan za socijalnu inkluziju, rješavanje sukoba, edukaciju, promociju zdravog načina života, interkulturni dijalog te prekograničnu suradnju. U sklopu završnog festivala održana je prezentacija sportske rehabilitacije s obzirom da je Mađarska poznata po zdravstvenom turizmu koji je posebno razvijen upravo u Hevizu.

U subotu je projektnim partnerima predstavljena lokalna tržnica i bogat izbor zdrave, lokalno proizvedene hrane, a priređen je i bogat kulturno umjetnički program. U sportskoj dvorani održane su profesionalne i amaterske utakmice, a učenici su sudjelovali u Challange cup-u i odmjerili snage u atletici, košarci i nogometu. Nakon odigranih utakmica prvo mjesto odnijeli su učenici Zalaegersega, drugo mjesto pripalo je Čazmi, treće Hevizu dok su učenici Gimnazije Fran Galović zauzeli posljednje, četvrto mjesto.

U jutarnjim satima u nedjelju, 3. lipnja održan treći Festival trčanja za djecu dok je u popodnevnim satima održana utrka za odrasle.

Projekt Sport Cannot Stop at Borders  provodi se u sklopu programa Interreg V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Cilj projekta je podići svijest o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, kao i važnosti prihvaćanja različitih kultura. Ukupna vrijednost projekta je 199.859,33 eura dok Proračun Grada Koprivnice iznosi 53.800,91 eura.