Atletski događaj na Podravskom moru

FOTO Završen triatlon na Šoderici, naslov prvaka pripao Virovcu Štefanu, Tisaju nedostajalo 12 sekundi do naslova

Ove godine uvedena je jedna novost, a to su dvije trkačke utrke na pet i deset kilometara. Trčale su se po cesti i jedan dio uz jezero Šodericu. Dionica je duga 2,5 kilometra pa su se trčali krugovi.

15:10h
0
Triatlon Šoderica 2017
Foto: Hrvoje Tisaj

Danas se na Podravskom moru održao 3. Triatlon & Run Šoderica. Organizatori su bili Sportska udruga Veliko srce i Atletski klub Koprivnica. Ljubitelji triatlona, trčanja, plivanja i biciklizma imali su priliku sudjelovati na izvrsno organiziranom događaju na Šoderici.

U utrci supersprint triatlona dionice su ostale iste – 250 metara trčanja, nakon čega su natjecatelji sjedali na bicikle i vozili 10 kilometara dugu vožnju pa natrag do početne pozicije, gdje su odložili bicikle i krenuli na trkačku dionicu dugu 2,5 kilometra.

Ove godine uvedena je jedna novost, a to su dvije trkačke utrke na pet i deset kilometara. Trčale su se po cesti i jedan dio uz jezero Šodericu. Dionica je duga 2,5 kilometra pa su se trčali krugovi.

Prijavilo se točno 100 natjecatelja, gotovo duplo više nego prošle godine, a njih 61 sudjelovalo je u triatlonu. Naslovom najboljeg okitio se Martin Štefan iz Virja prošavši stazu za 32 minute i 38 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je domaći dečko Fran Tisaj s zaostatkom od 12 sekundi, a treće mjesto pripalo je Goranu Petkoviću. Zanimljivo je spomenuti kako su Štefan i Tisaj ostvarili bolje vrijeme nego lanjski pobjednik Denis Pleše. Na četvrto mjesto u ukupnom poretku i prvo mjesto među ženama stigla je Zara Baković. Druga u cestovnoj kategoriji žena bila je Marija Lukina, a treća Sanda Brumen.

U muškoj MTB kategoriji prvo mjesto pripalo je Zenilu Vugrincu, drugo Luki Borčiću i treće Goranu Iličiću. U ženskoj kategoriji prvo mjesto je osvojila Ivana Dobša, drugo Željka Radiković i treće Ivana Merc.

U atletskoj utrci na 10 kilometara pobjednik je bio Goran Gregurec, drugi je bio Marko Jertec, a treći Nikola Gregurek. U ženskoj konkurenciji prva je bila Sanda Brumen, druga Branka Bakić, a treća Estera Rac.

Što se tiče utrke na 5 kilometara, prvi je ciljem prošao Tin Šandl, zatim David Igrec i Marko Gregurec. U ženskoj kategoriji Ana Pavčec stigla je prva, Anja Slavinić druga i Ana Rušak treća.

U usporedbi s prošlom godinom, ove godine je isključena MTB offroad dionica po šoderu, ali su se na cestovnoj biciklističkoj dionici triatlona vozači MTB bicikala bodovali kao posebna kategorija radi pravednijeg plasmana. Isto tako, kategorije se nisu bodovale po godinama.

– Odustali smo od MTB dionice po šoderu jer je dosad bilo premalo zainteresiranih, a bodovalo se posebno cestovnobiciklistička i MTB kategorija te muška i ženska apsolutno – rekao je Alen Marošević.

 

čitam...