TROFEJ SREDIŠTA SJEVER

FOTO Završen Trofej Sjever, Milivojević zadovoljan natjecanjem nogometnih nada: Najveća dobit je pogled na radosnu i sretnu djecu

Prema najavama instruktora, kraj siječnja i početak veljače ponovno će iduće godine biti razdoblje u kojemu će mladi igrači pokazati svoje vještine i uživati u nogometu tijekom zimskog perioda.

14:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Malonogometno natjecanje dječaka rođenih 2007. godine naziva Trofej Sjevera okončano je jučerašnjom završnicom u Novigradu Podravskom.

– Organizacijom ovakvih natjecanja te prilagođavanjem samih propozicija pokušavamo mladim igračima omogućiti da pokažu svoj talent i nadarenost. Iako je naglasak na igri, nogometu i samo nogometu, moramo čestitati pobjednicima – objasnio je Sergej Milivojević, instruktor Nogometnog središta Sjever.

Konačni naslov prvaka, dakle, pripao je NK Bjelovaru. Iza njih plasirali su se NA NO Limit iz Virovitice, NK Slaven Belupo te NK Međimurje. Inače, svaka od pet županija koje su sudjelovale na natjecanju dala je po dva kluba, pa su tako sudjelovali i NK Virovitica, NK Varteks, NK Graničar Đurđevac, NK Mladost Ždralovi, NK Podravina Ludbreg i NK Rudar Mursko Središće.

– Prošle smo godina išli s osam klubova. Ovoga puta odabir je bio na županijskim instruktorima, a neke su ekipe odradile kvalifikacijske turnire – pojašnjava Milivojević.

Devet kola, odnosno po tri u svakome gradu, odigrana su subotom. Prvi domaćin bio je virovitički No Limit, zatim su nogometne nade ugostili Rudar u Murskome Središću te Graničar u Đurđevcu. S obzirom na to da je koprivnička, gimnazijska dvorana bila zauzeta, Slaven Belupo je završnicu organizirao u Novigradu.

Najveća dobit je pogled na radosnu i sretnu djecu koja igraju nogomet. Igralo se brzo, četiri plus jedan, pri čemu se lopta nije mogla ispucavati preko centra. Tražili smo čistu igru i u tome smo smislu jako zadovoljni. Isto vidimo na reakcijama djece. Naravno, oni koji izgube malo su tužni, a pobjednici sretni. Međutim, prve tri ekipe dobile su medalje te ukupni pobjednik pehar. Vjerujem da ih je to razveselilo – smatra Milivojević.

Slična natjecanja odigrana su prijašnjih godina pod instruktorom Vugrincem, dok je ove godine dobilo moderniziranu inačicu.

– Željeli smo da igraju s različitim protivnicima. Dakle, u obliku tablice od deset klubova. Promijenili smo neke propozicije. Primjerice, klubovi nisu plaćali kotizacije. Cilj je bio djecu staviti u fokus – kaže Milivojević, dodajući.

– Djecu se, u toj dobi, pokušalo rasteretiti bilo kakvih pritisaka i utjecaja roditelja ili trenera. Sami su odlučivali o svojim potezima i odlukama kako će dodati ili pucati. Mislim da je to pravi put kojim mogu pokazati što znaju – tvrdi Milivojević.

Prema najavama instruktora, kraj siječnja i početak veljače ponovno će iduće godine biti razdoblje u kojemu će mladi igrači prezentirati svoje vještine i uživati u nogometu tijekom zimskog perioda.