dovršetak

FOTO Završena 3,2 milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija križevačke Frankopanske ulice

20:00h
0
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

U društvu stanara Frankopanske ulice, jučer, 6. lipnja obilježen je završetak radova na Frankopanskoj ulici.

Riječ je o ulici u samom centru grada koja je vapila za rekonstrukcijom, a zbog činjenice da se radi o ulici u staroj gradskoj jezgri gdje se nalaze stare kuće s osjetljivim temeljima, radovi su provedeni u dvije faze kako bi se omogućilo da se ugrađeni materijali prirodno slegnu. U prvoj fazi radova, čija je vrijednost iznosila 1.294.982,55 kuna, izvedena je cjelokupna rekonstrukcija infrastrukture odnosno rekonstrukcija odvodnje i vodovoda s kućnim priključcima, plin i elektroenergetski razvodi te je postavljena DTK mreža.

U drugoj fazi radova postavljena je nova rasvjeta, rekonstruirana i asfaltirana cesta kao i nogostup, a vrijednost ove faze radova iznosila je 1.853.387,50 kuna.
Svoje zadovoljstvo novim izgledom Frankopanske ulice istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

– Zajedno smo krenuli u taj projekt sastankom na temu rekonstrukcije vaše ulice. Od srca vam zahvaljujem na strpljenju. Ovo je bio jedan od izazovnijih projekata i ljudi iz struke su tu odradili sve što je trebalo i sretni smo da je sve prošlo bez oštećenja na obiteljskim kućama – rekao je.

Zadovoljstvo nisu skrivali ni stanari Frankopanske ulice, a u čije ime se obratio Darko Majdak posebno zahvalivši gradonačelniku i svim službama koji su imali razumijevanja za potrebe stanara.

– Tu sam rođen i nadam se da ću u Frankopanskoj i umrijeti. Ovo je plod rada marljivih radnika i marljivih ljudi, koji su uvažavali sve primjedbe, koliko ja znam, i koji su svima izlazili u susret. Bez obzira što je to malo duže trajalo mi smo sretni i veseli da je ovo danas završeno – kazao je.

Nakon uvodnih govora, nastavljeno je prigodno druženje gradonačelnika Marija Rajna te njegovih suradnika sa stanarima Frankopanske ulice.

čitam...
Loading...