marn inženjering

FOTO Završili su radovi na sanaciji pročistača u Molvama, načelnik Ivančan: Podižemo životni standard

09:18h
0
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve

Završeni su radovi na sanaciji pročistača u Molvama čiji je izvođač bila tvrtka MARN INŽENJERING d.o.o. iz Sesveta. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera na primopredaji radova prisustvovali su, uz našeg načelnika Zdravka Ivančana, izvođač radova tvrtka MARN INŽENJERING d.o.o direktorica Melita Bračko, predstavnik tvrtke Prostor EKO d.o.o. Mladen Carek sa suradnicima, ispred Komunalija d.o.o. direktor Tomislav Kolarić, Milica Fuček dipl.ing. sa ostalim suradnicima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, djelatnici općine i SKD Molve.

Prošle je godine Općina Molve sklopila sporazum sa Komunalijama Đurđevac d.o.o. čiji je cilj bila zajednička suradnja na saniranju pročistača i kanalizacije u Molvama. Nakon provedenog postupka javne nabave, 14.11.2019. godine započeli su radovi na sanaciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Tokom radova sanirani su stari poklopi ispusta, slivničke rešetke i cjelokupna konstrukcija bazena. Nabavljen je uređaj za automatsko uzimanje i pohranu uzoraka dolazne otpadne vode kao i pročišćenu vodu te je obavljen remont (servis) muljnih pumpi, mješača, motora i ostale oprema. Objekt je opremljen potpuno novom tehnološkom i laboratorijskom opremom za funkcionalnost cijelog pročišćivača.

Nakon obavljenih završnih radova i kontrole izvedbe, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Molvama pušten je u pogon.

Ukupna vrijednost radova i projektne dokumentacije iznosila je 2.344.315,20 kn, od čega su 80% troškova sufinancirale Hrvatske vode, a preostali dio troškova od 20% snosila je Općina Molve.

Također želimo najaviti da je u fazi izrada projektne dokumentacije za izgradnju sanitarnog kolektora uz postojeći oborinski kanal te bi njegova izgradnja krenula na jesen 2021. godine kako bi se sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Molve doveo do pune funkcionalnosti, vrijednost te investicije je oko 2,5 milijuna.

– Zahvaljujemo svim suradnicima i pridodajemo pozornost na više ovakvih projekata s ciljem očuvanja prirode. Našim mještanima Aglomeracijom ćemo povećati životni i komunalni standard, podići će se razina zaštite okoliša i ljudskog zdravlja te uvesti nove kanalizacijske i vodovodne priključke koji idu površinom lokalne samouprave – istaknuo je načelnik Zdravko Ivančan.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW