FOTO // Završio je drugi Street art festival u Koprivnici

09:26h
0
Jedan od radova Sreet art festivala koji krase pročelja koprivničkih zgrada // Foto: Tina Antolić

Koprivničke fasade i ove su godine u periodu od 21. svi7bnja do 1. lipnja pretvorene u privremeni umjetnički centar. Koprivnica je ovih dana brojala desetak umjetnika više, a na Street art festival pristigli su iz Rijeke, Osijeka i Zagreba. Interdisciplinarnost je jedna od karakteristika festivala, a osim murala u Koprivnici su kroz desetak dana nastajale intervencije te radovi u mediju videa i fotografije. Naglasak je i ove godine stavljen na kreativni proces, stvaranje, spontanu suradnju grada i njegovih stanovnika s umjetnicima, javni prostor kao mjesto umjetničkih intervencija, predavanja i javnih razgovora.

Ulaskom umjetnosti u javne prostore umjetnički radovi se oslobađaju pravila i postaju igra i komuniciraju sa svima. Drugi godinu zaredom fokus festivala je stavljen na prostor oko srednjoškolskog centra i gradski park, a mural dvojice autora iz kolektiva Pimp my pump možete pogledati na stepeništu koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Posjetitelji festivala svih dobnih skupina pratili su od otvorenja do zatvaranja projekt u organizaciji udruge za promicanje kulture i umjetnosti maMUZE.

Voditeljice festivala Maša Zamljačanec i Andreja Salajec na ovogodišnji su festival pozvale Lonca, Artuditu, Cheza i Pimp my pump iz Zagreba, Pekmezmed i Ninju Tigera iz Rijeke, Auksa iz Osijeka te Hansa i Antonija Grgića iz Koprivnice.

– Želja nam je iz godine u godinu umjetnicima koje pozovemo na festival omogućiti desetak dana druženja i razmjene ideja, a građane upoznati sa suvremenim umjetničkim i kulturnim trendovima – rekla je MAša Zamljačanec. 

Fotografije: Tina Antolić i maMUZE

{vsig}fun/06-2014/galerija-streetart{/vsig}