turizam oko nas

FOTO Zaživjet će Kalnik Trail utrka, Mladen Kešer: Sportski događaj kakav još nije bio u ponudi ovog kraja

Utrka će se održati 23. ožujka 2019. Registracije za utrku počinju već od 7.30, a start utrke bit će u 10 sati.

11:50h
0

Predsjednik turističke zajednice Kalnik Mladen Kešer objasnio je novi turistički projekt u Kalniku.


Riječ je o Kalnik Trail 2019., a to je trail utrka, što podrazumijeva trčanje ili hodanje službeno označenom stazom po šumskim, zemljanim i makadamskim putovima u zadanom vremenu. Natjecateljskog je karaktera što znači da natjecatelj koji najbrže prođe kontrolne točke i uđe u cilj pobjeđuje.

Utrka će se održati 23. ožujka 2019. Registracije za utrku počinju već od 7.30, a start utrke bit će u 10 sati. Udruga kineziologa Grada Križevaca organizator je utrke, uz skupinu građana entuzijasta.

– Ovo je nova turistička dimenzija, stvaramo novu turističku naviku i smatramo da je ovo početak zdravstvenog turizma. Vrlo je važno djecu maknuti od kompjutera i okrenuti ih k prirodi. Ovo je definitivno nova disciplina u razvoju turizma na ovim prostorima. Svakako pozivam i obitelji s djecom jer su staze prilagođene i njima – ispričao je Kešer.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Vilim Ivančan, jedan od organizatora pobliže je objasnio tematiku. Naime, utrka će krenuti iz centra sela Kalnik, kužiti Kalničkim gorjem te završiti također u selu Kalnik.

Utrka će sadržavati tri staze, dugu (25 kilometara), srednju (14 kilometara) i obiteljsku (7 kilometara), koje su dobile imena BOR, POTOK i KAMEN po potkalničkim naseljima Borje, Kalnički Potok i Kamešnica. U sklopu obiteljske staze od 7 kilometara predviđena je i Canicross kategorija za natjecatelje koji trče sa psima. Sudjelovati mogu svi koji se osjećaju fizički spremnima. Maloljetne osobe također mogu sudjelovati uz pratnju punoljetne osobe.

– Smatramo da je oblik rekreacije vrlo zdrav, zabavan, poticajan za promicanje tjelesne aktivnosti i prevenciju bolesti te, što je najvažnije, pristupačan svima koji žele sudjelovati, pa i onima koji nemaju veliko sportsko iskustvo. Naglasak je na sportu jer je on vrlo važan u životu svakoga – naglasila je Predsjednica Udruge kineziologa grada Križevaca Marjana Fržović.

Ističe kako utrka sa sobom donosi mnoge zdravstvene, edukativne, turističke, gospodarske i druge poticaje za kalničko, križevačko i šire područje. Također, ova je utrka, kako kažu, sportski događaj kakav još nije bio u ponudi u ovom kraju te bi pomoću nje željeli upoznati ljude s trail trčanjem kao posebnim i vrijednim oblikom sportske aktivnosti.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Obavezna oprema koju svaki sudionik mora imati je odjeća sukladna vremenskoj prognozi, mobitel s napunjenom baterijom te s brojem mobitela upisanim u prijavi.

Prijave se zaprimaju isključivo putem linka, a potvrđena je uplatom startnine.

Prijava i uplata do 1. ožujka iznosi 100 kuna, 50 kuna na žiro račun udruge do navedenog datuma, a 50 kuna na dan utrke na prijavama.

Prijava od 2. do 17. ožujka iznosi 150 kuna, 100 kuna na žiro račun udruge do navedenog datuma, a 50 kuna na dan utrke na prijavama.

Prijava i uplata na dan utrke iznosi 150 kuna bez startnog paketa i majice.

Polog se uplaćuje na žiro račun: Udruga kineziologa grada Križevaca, IBAN: HR9623600001102697164. Opis plaćanja: Kategorija – Ime i prezime.

Startnina uključuje organizaciju utrke majicu, natjecateljski broj, tekućinu i hranu na okrepnim stanicama i obrok nakon utrke, finišersku medalju, nagrade za ukupne pobjednike u kategorijama te najmlađeg i najstarijeg trkača.

Kontakt možete ostvariti kroz Udrugu kineziologa Grada Križevaca.

Brojevi organizatora:

Vilim: 098375076, Dijana: 098491922, Maja: 0996916668, Marjana: 091257709

čitam...