nacionalna kampanja

FOTO Zelena čistka okupila volontere, udruge, gradske oce u zajedničkoj misiji – očuvanju naše planete

Cilj akcije je okupiti pet posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske.

15:00h
0
Zelena čistka
Foto: Ivan Brkić

Zelenoj čistki, najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša, danas su se pridružili gradovi Koprivnica, Križevci, Đurđevac, mnoge škole, udruge te javne ustanove. Svi zajedno prionuli su jednome cilju – učiniti mjesto na kojem živimo ljepšim i zdravijim.


Cilj akcije je okupiti pet posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

U Koprivnici volonteri, građani, udruge, djelatnici gradskih ustanova čiste u Miklinovcu iza farme Panić, u Mlinarskoj ulici u Starigradu te iznad serpentina u Jagnjedovcu.

Đurđevčani su akciju održali u park-šumi Borik s početkom u 10 sati, a grad je osigurao uključivanje komunalne službe u nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije.

Svoj doprinos ovoj akciji dali su i brojni Križevčani, zaposlenici Grada Križevaca zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom, koji čiste šumu u Svetoj Heleni.

Sav prikupljen otpad bit će propisno zbrinut, a sve u suradnji s tvrtkom Komunalno poduzeće Križevci.

čitam...