dan planeta zemlje

FOTO Zelenom čistkom Molvarci uspješno očistili svoju općinu

Nadamo se da u budućnosti bude što manje divljih odlagališta smeća jer će mještani moći koristiti reciklažno dvorište koje je u fazi građenja.

13:21h
0

U sklopu Dana planete Zemlje i na inicijativu Lovačkog društva Fazan Molve uz podršku Općine Molve organizirana je jednodnevna radna akcija Zelena čistka.

Zelena čistka je dio globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

Na radnoj akciji se okupilo oko 80-tak volontera iz naših udruga koji su u jednom danu očistili okoliš na području Molve Grede, Repaš, Čingi-Lingi, Molve Ledine, Sekuline i Molve. Sakupljeno je oko 30m2 smeća koje je odloženo u spremnik kamiona GKP Komunalac, koji je bio iznajmljen za tu potrebu.

Nakon uspješno provedene akcije čišćenja za vrijedne volontere pripremljen je ručak u novom društvenom domu u Molvama koji su pripremile domaćice iz Repaša, Molvi Greda i Molvi.

Zahvaljujemo se svim udrugama i volonterima na velikom odazivu posebno onima koji su sudjelovali sa svojim prijevoznim sredstvima.

Svi lokalni napori povezani su za očišćeno i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.

Stoga, udružimo napore kako bi pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda te što sve možemo i spremni smo učiniti u samo jednom danu. Pridruži nam se i ti! Osjeti zajedništvo i pozitivu koja će nam, promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada, omogućiti bolje sutra!

Nadamo se da u budućnosti bude što manje divljih odlagališta smeća jer će mještani moći koristiti reciklažno dvorište koje je u fazi građenja.

čitam...
Loading...