Punoljetnost NK Romantičara

FOTO ‘Želimo da se 27. prosinca obilježava Dan romantičara’

18:00h
0
Veterani grada Koprivnice Romantičari // Foto: Zvonimir Markač
Veterani grada Koprivnice Romantičari // Foto: Zvonimir Markač

Kad je čovjeku teško, uvijek se prisjeti romantike iz škole, iz djetinjstva i tada mu bude lakše. Neke utakmice pobijedimo, neke izgubimo, ali uvijek smo romantični. Budimo i dalje romantični kao i dosad, a ja se nadam da će nam se do 20. rođendana ostvariti plan za proglašenje Dana romantičara – rekao je legendarni Stanko Orlović Pajo, jedan od osnivača i trener Nogometnog kluba veterana grada Koprivnice Romantičari.

Svi ljudi na kugli zemaljskoj su romantičari. Jedni su nogometni romantičari, drugi rukometni, treći su romantičari na poslu i tako dalje. Mislim da je došlo vrijeme da se 27. prosinca, dan kada smo se prije 18 godina osnovali, proglasi Danom romantičara – rekao je legendarni Stanko Orlović Pajo, jedan od osnivača i trener Nogometnog kluba veterana grada Koprivnice Romantičari.


Trener svih trenera te je riječi uputio članovima i simpatizerima Romantičara na nedjeljnoj skupštini koja se prvi put održala na dan osnivanja. To će ubuduće, kažu, biti tradicija.

Dodao je kako bi volio da se Dan romantičara za početak proglasi  u Hrvatskoj, a želja mu je da se jednom to dogodi i na svjetskoj razini.

– Kad je čovjeku teško, uvijek se prisjeti romantike iz škole, iz djetinjstva i tada mu bude lakše. Za naš romantični klub se čulo, imamo jako ime. Neke utakmice pobijedimo, neke izgubimo, ali uvijek smo romantični. Budimo i dalje romantični kao i dosad, a ja se nadam da će nam se do 20. rođendana ostvariti plan za proglašenje Dana romantičara – istaknuo je Pajo.

Alojz Balog, predsjednik NK Romantičara, kazao je da je svrha njihova osnivanja bila druženje i rekreacija.

– Ove godine primili smo i nekoliko mlađih članova. Mislim da smo organizacijski i na svim drugim razinama puno napredovali i nadam se da je pred nama jako lijepa budućnost – rekao je Balog.

Na skupštini se moglo čuti kako je kroz Romantičare u 18 godina prošlo više od 100 igrača.

– Nismo zatvorena sredina, tko god je osjetio romantiku za igranjem nogometa, došao je k nama i bio dio naše ekipe – naglasio je trener Pajo.

Samo ove godine odigrano je više od 30 utakmica, što velikog, što malog nogometa, a nastupilo je više od 30 igrača.

Uz tradicionalne nastupe na malonogometnoj KC i Zimskoj ligi u Koprivnici, turnira u Pitomači i Varaždinu, Romantičari su i ove godine njegovali prijateljske susrete s prijateljima iz Posušja, igrali su dvije utakmice s veteranima Venere iz Svetog Jurja na Bregu, gostovali u Osijeku i pobijedili njihove veterane pod imenom Lege, organizirali tradicionalni turnir za Dan državnosti…

Romantičari nemaju nekog čvrstog sponzora. Financiraju se uglavnom od članarina i donacija, a od Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice dobiju nešto manje od 2000 kuna. Ukupni proračun im je nešto više od 6000 kuna.

Dražen Golenja, blagajnik Romantičara, u ime svih stoga je posebno zahvalio njihovim članovima Darku Martinušiću, Stipi Begiću i Martinu Banu Docu na uvijek spremnom uskakanju kada malo “zaškripi”.

Romantičari su svoju punoljetnost jučer proslavili prigodnim druženjem uz svirku tamburaškog sastava Delirij na koprivničkom Gradskom stadionu.

čitam...