Advent u Đurđevcu

FOTO Željko Lacković: Devama smo već osvojili medijski prostor, a sada želimo biti partner Zagrebu i širiti turističku ponudu

15:59h
0
Foto: Matija Gudlin

Krenuli smo s inovativnim pristupom  i ubacili smo u tu priču našu Hrvatsku saharu, odnosno Đurđevačke pijeske, i doveli deve kojima smo osvojili medijski prostor, rekao je Željko Lacković.

Advent u Zagrebu već je drugu godinu jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija, kontinentalna manifestacija u blagdansko vrijeme. Tim su putem odlučili krenuti i u Đurđevcu te predstaviti vlastiti Advent u Đurđevcu.

Manifestacija je predstavljena pred brojnim medijima u prostorijama Gradske uprave u Zagrebu, a osim gradonačelnika oba grada, Željka Lackovića i Milana Bandića, predstavljanju su prisustvovali i direktori Turističkih zajednica Đurđevca i Zagreba Mario Fuček i Martina Bienenfeld te Mirka Jozić iz Gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba.

– Prva suradnja između ova dva grada bila je usmjerena upravo u smjeru turizma i povezivanja Zagreba, koji je perjanica kontinentalnog turizma, s nama. Krenuli smo s inovativnim pristupom  i ubacili smo u tu priču našu Hrvatsku saharu, odnosno Đurđevačke pijeske, i doveli deve kojima smo osvojili medijski prostor. Želimo i dalje biti partner Zagrebu i proširivati ponudu Adventa – rekao je Željko Lacković.

I Milan Bandić prisustvovao je predstavljanju Adventa // Foto: Matija Gudlin
I Milan Bandić prisustvovao je predstavljanju Adventa // Foto: Matija Gudlin

Martina Bienenfeld istaknula je da je Turističkoj zajednici Grada Zagreba drago što se i u drugim gradovima organizira Advent po uzoru na onaj zagrebački te da je ovo prvi rezultat zajedničkog planiranja između Zagreba i Đurđevca koje traje još od kolovoza. Također je i pozvala sve Zagrepčane i goste na Adventu da posjete i Đurđevac.

Mario Fuček najavio je što će se sve ove godine moći vidjeti od 2.12. do 7.1. u Gradu Picoka.

– Svi znaju da je Đurđevac bogat nematrijalnom kulturnom baštinom koja se najviše manifestira u Picokijadi. Imamo puno toga za pokazati, a vezano uz ovo blagdansko doba pokazat ćemo to kroz izložbe, koncerte, predstave, božićni sajam, prezentirat će se prava podravska tradicija. Posebna atrakcija su žive jaslice koje će izvoditi naše dvije kazališne družine sa specifičnom scenografijom naših deva. Zagreb nam je uzor u adventskim događanjima  i želimo i mi biti dio lijepe adventske priče – zaključio je Fuček.

Deve su glavna atrakcija đurđevačkog adventa // Foto: Mario Kos
Deve su glavna atrakcija đurđevačkog adventa // Foto: Mario Kos

Prisutne je  na predstavljanju Adventa uveselio i nastup ženskog vokalnog sastava Đurđevčice koje su prigodno izvele tradicionalni napjev “O, slavna betlemska štalica”.

Nedvojbeno je da će glavna atrakcija đurđevačkog adventa biti tri deve koje će biti aktivni sudionici prikaza dolaska sveta tri kralja. One su izazvale veliku pozornost nacionalnih medija, a očekuje se da će privući brojne znatiželjnike.