Najvažnija glavna i sporedna stvar na svijetu

FOTO ŽENSKI NOGOMETNI KLUB GRANIČAR Velike ambicije mladog i talentiranog kluba, stigli prvi trofeji, Tea Tomašek: Želja mi je zaigrati za ŽNK Dinamo

Treniramo u Đurđevcu dva do tri puta na tjedan, to je ambiciozna sredina koja prihvaća promjene, a želje su uvijek velike. Za nešto više potrebno je iskustvo, rad i uhodavanje, a i te mlade kategorije koje su ranije spomenute. Ništa ne dolazi preko noći. Prvu godinu ne očekujemo proboj u Prvu HNL, ali u sljedećih nekoliko godina napredak u Prvu ligu plan je koji se nadamo ostvariti, rekao je trener i voditelj Tudić.

14:17h
0

U Đurđevcu je ovog ožujka osnovan ženski nogometni klub Graničar. Kao glavni trener i osoba koja vodi brigu o gotovo svemu ističe se Mladen Tudić, donedavni strateg ženskog nogometnog kluba iz Podravskih Sesveta. Priupitali smo ga što se dogodilo u Đurđevcu i koji su razlozi osnivanja kluba u jednom od tri grada naše županije.


Kako bismo proširili utjecaj ženskog nogometa i potaknuli omasovljenje broja ženskih igračica, bilo je potrebno promijeniti sredinu jer Podravske Sesvete su ipak malo mjesto u usporedbi s gradom Đurđevcom prema kojem gravitira cijela njegova okolica. Kako su za Prvu ligu potrebna dva mlađa uzrasta igračica, pionirke i kadetkinje, procijenili smo da će u Đurđevcu to biti lakše ostvariti, stoga smo se odlučili na promjenu kluba – otkrio nam je Mladen Tudić.

Kaže ”mi” iz tog razloga što su trenera u promjeni kluba slijedile sve igračice iz Podravskih Sesveta, sve su one pristupile novoosnovanom ŽNK Graničar. Potpora Grada ne izostaje, uvjeti su osigurani, gradi se sportski centar, u planu je i još jedno nogometno igralište. Djevojke će se ove sezone natjecati u 2. HNL za žene, a trener planove ne krije.

– Treniramo u Đurđevcu dva do tri puta na tjedan, to je ambiciozna sredina koja prihvaća promjene, a želje su uvijek velike. Za nešto više potrebno je iskustvo, rad i uhodavanje, a i te mlade kategorije koje su ranije spomenute. Ništa ne dolazi preko noći. Prvu godinu ne očekujemo proboj u Prvu HNL, ali u sljedećih nekoliko godina napredak u Prvu ligu plan je koji se nadamo ostvariti – rekao je trener i voditelj Tudić.

U Đurđevcu su cure usredotočene na nogomet, posvećene treninzima i spremne na odricanje. Trener je zadovoljan radom koji cure pružaju, kaže kako su sve cure darovite i talentirane, ali i da nekoliko njih iskače navikama i ozbiljnošću koje pružaju. Jedna od djevojaka koja je zajedno s trenerom ostvarila transfer u đurđevački Graničar jest Tea Tomašek, desna veznjakinja.

Počela sam igrati nogomet tako da sam još kao mlađa igrala nogomet s dečkima na betonskom igralištu u selu, privukla me timska igra i činjenica da malo cura igra nogomet. Počela sam igrati u ŽNK Ferdinandovac, zatim sam prošle godine počela igrati za ŽNK Podravske Sesvete, da bi ovog ljeta pristupila ŽNK Graničar – otkrila nam je Tea.

Tea pohađa srednju školu u Zagrebu, a vikendom dolazi kući na treninge i utakmice. Kaže kako za vrijeme škole trenira sama koliko joj to obaveze dopuste. Želja joj je jednog dana zaigrati za jači ženski nogometni klub poput ŽNK Dinamo iz Zagreba. 

Tea Tomašek // Foto: Jurica Karan

– Do igranja za Graničar došlo je sasvim slučajno, trener nas je obavijestio o situaciji, objasnio kako je bolji napredak moguć u gradu Đurđevcu i u dogovoru s roditeljima pristala sam da i dalje budem dio ekipe koju vodi Mladen Tudić. U želji da okupimo još veći broj igračica i ostvarimo još bolji rezultat, pristupile smo ŽNK Graničar – izjavila je Tea.

Tea Tomašek dva puta je bila najbolja strijelkinja, prošle godine na KC ligi i jednom na turniru u Podravskim Sesvetama. Što se tiče ekipnih uspjeha, kao ŽNK Podravske Sesvete djevojke su osvojile KC ligu, tri medalje na Sportskim igrama mladih (zlato/srebro/bronca). Najveći uspjeh Tea i djevojke ostvarile su kao članice ŽNK Podravske Sesvete prošle sezone kada su bile prvakinje Druge HNL za žene sjever.

Ovog vikenda, u subotu, ŽNK Graničar osvojio je svoj prvi naslov, djevojke su bile najbolje na turniru u Hercegovcu gdje su se natjecale ekipe iz Petrinje, Bjelovara i Hercegovca. U nedjelju cure su igrale prvu utakimcu na domaćem terenu u Đurđevcu protiv ekipe iz Lepoglave. Iako su vodile 3-0 na poluvremenu, do kraja utakmice gošće su preokrenule rezultat na konačnih 3-6.

Ono što svakako veseli jesu činjenice kako djevojke na čelu s trenerom Tudićem imaju podršku Grada i uprave Nogometnog kluba Graničar s kojim surađuju kako bi ostvarile što bolje rezultate. Klub je mlad, ciljevi su postavljeni, ostalo je još da se ostvare. Radom i ozbiljnošću ŽNK Graničar stići će daleko, u to ne sumnjamo!

čitam...